Getty Images, de grootste foto service ter wereld heeft bekendgemaakt dat zij hun 35 miljoen foto’s gratis beschikbaar stellen! Via een nieuwe embedding feature op hun website kun je nu makkelijk, gratis en zonder beeldmerk foto’s uit het archief gebruiken. Ideaal voor bloggers!

Nou ja voor iedereen… Iedereen die geen commercieel oogpunt heeft met het gebruik van de foto’s mag het gratis gebruiken. Zelfs blogs en bloggers die geld verdienen met hun website doormiddel van advertentiegelden en Google Adwords. Hiermee lost Getty Images in één klap een groot deel van het copyright probleem op.

“Innovation and disruption are the foundation of Getty Images, and we are excited to open up our vast and growing image collection for easy, legal sharing in a new way that benefits our content contributors and partners, and advances our core mission to enable a more visually-rich world,” – Jonathan Klein, co-founder and CEO of Getty Images.

Hoe werkt het dan?

De nieuwe feature zorgt ervoor dat afbeeldingen worden ingeladen in je blog op eenzelfde wijze als dat gebeurt met YouTube video’s. Je kunt uit het merendeel van de collecties van Getty Images kiezen, het enige dat zij willen is dat er in de footer van de afbeelding een link staat naar de pagina met de rechten van die foto. Erg handig voor blogs met weinig budget voor foto’s!
Het voordeel  voor Getty Images is dat zij veel meer controle heeft over wat er met de afbeelding gebeurt. In de toekomst zouden zij gebruik kunnen maken van advertenties voor en/of over de foto’s om zo inkomsten te genereren. Tevens kunnen zij, door middel van deze manier van embedden informatie verzamelen over de bezoekers van de site. Wees gerust, in de eerste fase van deze nieuwe functie gebeurt beide nog niet!
Voor iedereen die nog zijn twijfels heeft: Vijf gratis stockfoto-tips!

Maar zeg nou zelf, dit ziet er toch prima uit?

 

0 Shares:
Dit artikel is 7.723 keer gelezen