We konden erop wachten. Het moment dat een van de grote jongens WhatsApp overneemt. Hoewel, WhatsApp was toch een van de grote jongens? 16 miljard heeft Facebook betaald voor de berichtenapp. De vraag of WhatsApp social media is, kunnen we nu wel laten voor wat het is.

Wat verandert er?

Geen idee wat het precies zal veranderen. Misschien past Facebook de privacy instellingen aan, combineren ze de berichten-app met Facebook messenger of bedenkt een of andere designer dat het allemaal anders moet. Het is een kwestie van wachten.

Wat wel verandert

Is dat je berichten(historie) door Facebook gekocht is. Alle keren dat je dacht “dit doe ik liever privé via WhatsApp” is nu gewoon door Facebook te lezen. Het was stiekem ook wel een beetje naïef van je. Heel even word je nu geconfronteerd met het feit dat jouw data niet van jou is, maar gewoon gekocht kan worden. Voor 16 miljard, in een oogwenk, verkocht.

Dus nu over naar de oude sms?

Dat moet je helemaal zelf weten. Weet dat alles te koop is ook je data bij KPN, T-Mobile of een andere provider. Het enige wat nog redelijk ver weg ligt is dat Facebook jouw brieven zal scannen, maar of brieven schrijven nu iets is waar je zin in hebt…

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 5.360 keer gelezen