Twitter en andere social media worden door veel mensen gebruikt als zoekmachine in plaats van  Google.  Twitter speelt hier natuurlijk op in: deze week is de zoekfunctie op twitter.com verbeterd, waardoor het nog handiger wordt om te zoeken binnen alle tweets.

Zoekmachine Twitter

Zoeken en ‘even googelen’ zijn voor veel mensen een synoniem, toch krijg ik vaak via de zoekmachine van Twitter betere antwoorden op mijn vraag. In mijn ‘banenjacht’ heb ik meer aan Twitter dan aan Google: veel eerder weet ik dat er vacatures komen of al zijn ontstaan.

Eerder deze week werd duidelijk dat Twitter inzet op beeld en een aantal functies verbetert bij het delen van foto’s. Nu zijn er mogelijkheden bijgekomen die het zoeken nog makkelijker maken.  Twitter kondigde de verbeteringen uiteraard in een tweet aan. De belangrijkste verbetering vind ik de vindbaarheid van ‘geavanceerd zoeken’.  Dit staat nu in het menu zoeken.

Nieuwe filters

Een van de filters die er bij is gekomen is video, daarbij kun je  zoeken naar alleen video’s over een bepaald onderwerp. Een optie die werd gemist in Twitter. Ook is er een mogelijkheid gekomen om alleen binnen Vine te zoeken. Andere uitbreidingen zijn filters voor personen of personen die je volgt en tweets van dichtbij of overal.
uitgebreidzoeken

Nieuws

Een wat mij betreft minder geslaagde aanvulling is om van een onderwerp alleen ‘nieuws’ resultaten te zien. Dit filter is niet helemaal duidelijk, want wanneer is iets nieuws?

Sentiment

Bij geavanceerd zoeken zit ook een minder geslaagd onderwerp: het zoeken van het sentiment.  Wanneer je hierop zoekt krijg je met name veel smileys of sad face emoticons, maar of dit nu betrouwbaar is?

Conclusie

Er is nog genoeg te verbeteren bij Twitter, toch ben ik blij met de verbeteringen op Twitter.  Het wordt steeds meer mijn favoriete zoekmachine.

Search operators

Een mooi lijstje met hoe je zoekopdrachten maakt in Twitter vind ik zelf altijd handig. Wanneer je aan de zoekopdracht bijvoorbeeld toevoegt: lang:nl dan krijg je alleen Nederlandstalige resultaten:
twitter search

0 Shares:
Dit artikel is 8.609 keer gelezen