Er zijn weer awards uitgereikt en wel de Crunchies 2013! Onder andere Snapchat, Kickstarter en Edwin Snowden vielen in de prijzen. Er zijn twintig categorieën waarin een winnaar en runner-up bekend is gemaakt. Zie hier een aantal (naar mijn mening) interessante categorieën en/of winnaars.

Eerlijk gezegd kende ik ze niet allemaal en daarom heb ik ze even opgezocht voor een eerste indruk. Kende jij ze al?

Best Technology Achievement
Bitcoin – Winner
Apple A7 Processor – Runner-up
Het nieuwe geld, geen bank meer nodig, geweldige uitvinding natuurlijk. Ik heb er zelf geen ervaring mee, nog geen bitcoins in mijn portemonnee. Wat ik wel weet is dat de nieuwe processor van Apple zorgt dat mijn nieuwe iPhone 5c super snel is.

Best Mobile Application
Snapchat – Winner
Vsco Cam – Runner-up
Snapchat is de nieuwe social app die het huidige social media landschap aan het schudden heeft gebracht. Je kunt er video’s, foto’s en berichtjes mee delen die na 24 uur weer gewist worden. Dus geen lange historie zoals op Facebook. Vsco Cam is een video app die net als bijvoorbeeld Vine enkel uit beeld bestaat. Maar Vsco ziet er op het eerste gezicht gaver uit, exclusiever. Een app om eens nader te bekijken. Vine was overigens ook geen concurrent in deze categorie, Vine was wel genomineerd in de categorie ‘Can’t Stop, Won’t Stop’, maar won niet zoals je hieronder zult zien.

Best Design
Pencil by FiftyThree – Winner
Yahoo Weather – Runner-up
Een leuk succesje voor FiftyThree zo na de lancering van de Facebook app Paper, waar ze helemaal niet blij mee zijn. Paper by FiftyThree is een prachtige app en de Pencil is daarop een hele mooie aanvulling om echt goed gebruik te maken van de app, het is namelijk een potlood! Digitaal zodat je die in plaats van je vinger kunt gebruiken om te tekenen in Paper. Als je into the weather apps bent zal je die van Yahoo wel herkennen, een mooi vormgegeven app met lokale foto’s als illustratie via Flickr.

Sexiest Enterprise Startup
New Relic – Winner
Zendesk – Winner
Sex sells, dat weten ze bij de Chrunchies ook dus daar is een hele categorie voor bedacht. De analyticstool New Relic en het Customer Service platform Zendesk delen deze sexy award.

Best Education Startup
Duolingo – Winner
Code.org – Runner-up
Van mij had Code.org hier mogen winnen want dat vind ik een geweldig initiatief. Iedereen kan via de website code.org leren programmeren. Via eenvoudige stappen en video’s is het in ene heel eenvoudig! Maar Duolingo zit goed in elkaar. Deze taalapp heeft inmiddels een zeer uitgebreid aanbod waarmee je de gewenste taal (gratis) aanleert en je makkelijk de hele wereld over kunt, dus toch een terechte winnaar.

Can’t Stop, Won’t Stop
Candy Crush Saga – Winner
Netflix – Runner-up
Echt een spelletje waar je nooit aan moet beginnen, Candy Crush! Mijn enige relatie tot dit spel is de eindeloze uitnodigingen op Facebook, gelukkig is dat de laatste tijd een stuk minder geworden. Maar een succes is het dus zeker!

Biggest Social Impact
Edward Snowden’s NSA Revelations – Winner
Code.org – Runner-up
Code.org grijpt hier weer net naast de hoofdrpijs, maar Snowden is wel een terechte winnaar in deze categorie.

Best New Startup of 2013
Tinder – Winner
Coinbase – Runner-up
Beide zeggen mij niets, maar even googelen doet wonderen. Via Tinder kun je nieuwe mensen ontmoeten, de app brengt je in contact met mensen die in de buurt zijn. Coinbase is, de naam zegt het al, verkoper van bitcoins.

Best Overall Startup of 2013
Kickstarter – Winner
Uber – Runner-up
Crowdfunding is de manier om je idee, bedrijf of product te boosten met mensen die je dat gunnen en daar een onderdeel van willen zijn. Dat is nog eens een goed idee geweest en verdient daarom deze prijs. Uber is een taxiservice voor zij die zich graag in stijl verplaatsen, in Amsterdam dan, want volgens de website is de service alleen daar beschikbaar op dit moment.

Benieuwd naar alle categorieën, nominaties en winnaars? Kijk dan op TechCrunch.com.

De Crunchie Awards

De Crunchies werden voor de zevende maal uitgereikt en zijn opgezet om de tofste startups en internet en technologische innovaties te belonen. Het event wordt gezamenlijk gehost door TechCrunch, Venturebeat en Gigaom. In het najaar van 2013 waren de nominaties bekend, de winnaars zijn gekozen door de online community.

0 Shares:
Dit artikel is 13.423 keer gelezen