Er komt een Android Smart Watch en LG gaat hem bouwen. Het nieuws komt uit Barcelona waar het Mobile World Congress aan de gang is. De bron van The Wall Street Journal geeft aan dat waarschijnlijk nog meer fabrikanten betrokken zullen zijn. Maar welke dat zijn en wat die voor de ontwikkeling van de Smart Watch gaan betekenen, is nog niet duidelijk. LG maakt op dit moment ook de Nexus 4 en Nexus 5.

Wat gaat het worden?

De Android Smart Watch wordt een personal assistant om je pols. Het slimme horloge gaat namelijk vooral de diensten van Google Now brengen en andere overzichtelijke informatie. Dat betekent dat je vragen kunt stellen, maar vooral informatie ontvangt op het juiste moment. Een combinatie van onder andere locatiegegevens, je agenda, het weerbericht en je todo-lijstje. Zodat je op het juiste moment die reminder krijgt om iets op te halen als je voorbij die ene winkel rijdt.

Nog meer spelers op de markt

Google is uiteraard niet de enige die de Smart Watch aan zijn gadgets-lijn toevoegt. Het wordt druk op de Smart Watch markt! Iedereen is er een aan het ontwikkelen. En nu is het dus weer de strijd wie er met de volgende generatie komt en wat die allemaal kan.

Samsung heeft – ook in Barcelona –  laten weten dat hun volgende horloge het besturingssysteem Tizen krijgt. Een systeem dat mede door Samsung ontwikkeld is en een duidelijke boodschap aan Google dat Samsung niet afhankelijk is van Android.

Apple werkt aan de iWatch, zo het schijnt, in ieder geval heeft CEO Cook gezegd dat er binnenkort ‘nieuwe categorieën’ toegevoegd worden aan het assortiment.

Mobile World Congress

De grootste tentoonstelling ter wereld van de mobile industrie gecombineerd met een congres waar vooraanstaanden uit deze industrie samenkomen. In Barcelona is de bekendste spreker Mark Zuckerberg, CEO van Facebook. Hij gaf maandagavond zijn presentatie waarin hij uiteraard uitleg gaf over de aankoop van WhatsApp. Hij vindt de berichtenapp perfect passen bij het doel van Facebook: mensen met elkaar in contact brengen. Daarom vindt hij WhatsApp de bijzonder hoge prijs meer dan waard.

Bronnen: Wall Street Journal, The Verge, MWCvr-zone (beeld)

0 Shares:
Dit artikel is 7.000 keer gelezen