Op 14 januari, 17.30 uur, startte de pre-party van online tuesday bij Babs Sturkenboom thuis. Babs vroeg of ik een nieuwe Smartphone wilde testen en reviewen. Het leek mij leuker om mijn kinderen de smartphone te laten onderzoeken. Een grote kans dat er dan andere zaken aan het licht komen dan wanneer een verwende gadget-man het zou doen. Kijk door de ogen van een kind en ontdek de Whoop!

Wanneer zijn kinderen klaar voor een smartphone? Tsjah.. Op die vraag heb ik geen antwoord. Mijn zoon Sem, 7 jaar, was er in ieder geval wel voor aan het sparen. Hij ziet natuurlijk zijn vader weleens – kuch – op een smartphone. Sem heeft al 160 euro gespaard en is bereid ongeveer 200 euro te betalen voor een tweedehands toestel.

Sem mag al zijn geld houden en aan iets anders besteden. Want 15 januari kwam ik thuis met maar liefst twee smartphones van Whoop. Eén voor Sem en één voor Isa. Even voor je beeldvorming: Isa is nog maar net 4 jaar en geeft niet om dit soort gadgets. Isa is een meisjemeisje. Ze houdt van poppen en K3.

Eerst geduld testen

Het liefst gingen Sem en Isa gelijk helemaal los op de nieuwe Whoops! En ik geef ze geen ongelijk. Het toestel ligt lekker in de hand en de 1,2 GHz Dual Core Processor zorgt voor een snelle en vloeiende gebruikerservaring, waardoor applicaties gemakkelijk en snel te openen zijn. Omdat het nieuwe toestellen zijn, moesten de accu’s na de eerste kennismaking al snel  worden opgeladen.

Dus Sem moest tijdelijk weer met zijn Nokia dummy spelen die hij ooit kreeg in een winkel. Het laden duurde best lang. De hele avond om precies te zijn. Maar de telefoons waren ook helemaal leeg en nog nooit opgeladen natuurlijk.

opladen

Enthousiast

Toen Sem en Isa de volgende dag uit school kwamen mochten ze gelijk he-le-maal los. Een luid gejuich, zo enthousiast zijn ze! Sem vindt de Whoop echt cool! Hij heeft er niets op aan te merken. Maar hij is natuurlijk ook geen bedorven en verwend volwassen persoon die over alles zeurt. In het geluidsfragment hieronder, snel een spiegel voor mensen die weleens zeuren over hun smartphone, netwerk- en wifi verbinding.

Het bovenstaande geluidsfragment speelt bij kinderen totaal niet. Alles is bijzonder. Alhoewel er soms wel kleine frustraties zijn. Maar dat ligt ‘m meer aan onwetendheid. Hieronder demonstreert Sem hoe hij op YouTube zoekt naar filmpjes. Het is voor hem de eerste keer.

Papa kijkt wel even

Natuurlijk kon ik niet van de Whoop afblijven. Zodra de kinderen lagen te slapen, ging ik spelen en ontdekken wat deze 149,- euro kostende low budget smartphone onder de motorkap heeft zitten.

Wat mij verbaast is dat Whoop Dual SIM technologie ondersteunt, oftewel het gebruik van twee SIM-kaarten. Hierdoor ben je als gebruiker ontzettend flexibel. Voor je kinderen kun je bijvoorbeeld dataverkeer via een voordelige SIM-kaart laten lopen en bellen via een andere.

Door de GSM Quad-Band en WCDMA/UMTS Tri-Band is netwerkdekking nooit een zorg. Je kind kan je overal en altijd bereiken, mocht dat nodig zijn.

Met Android 4.2 maak je gebruik van allerlei Google service apps, waaronder Google Maps en Google Play. De snelle 1,2 GHz Dual Core Processor, het werkgeheugen van 512 MB en de 2000 mAh sterke batterij zorgen ervoor dat je games en apps vloeiend lopen en dat je er lang van kunt genieten. Intern heb je 4 GB geheugen. Op zich is dat niet veel. Maar het is tot maximaal 32 GB uit te breiden met een micro SD.

De Whoop smartphone heeft een 5-megapixel camera en een flitser. Sem heeft al de meest fantastische filmjes opgenomen. Gelukkig wel in 1280 x 720 HD-resolutie zodat mijn poriën en rimpels goed zichtbaar zijn.

Alle andere productinformatie is natuurlijk gewoon online te vinden.

Kinderen en smartphones

Isa is eigenlijk nog iets te jong voor de Whoop. Touchscreen vindt ze lastig omdat dat nu nog maar één vinger ondersteunt. Isa wil nog grijpen en meer vingers tegelijk gebruiken. Eigenlijk wil ze dat smartphones nog intuïtiever worden. Ze drukt soms ook heel hard met haar vinger op het scherm bij het maken van een puzzel of bij het kleuren van een kleurplaat.

Voor kinderen is het raadzaam om een smartphone na gebruik weer op te bergen in de kast. Zo kunnen ze op vaste tijden spelen met hun toestel. Zelf zie ik het als de Nintendo van Sem. Die gaat na een tijdje ook weer in de kast. Ook wel zo gezond dat kinderen niet de hele tijd naar hun telefoon zitten te turen. Dat zou voor volwassenen misschien ook niet eens zo gek zijn.

Zelf ook een Whoop hebben?

Wil je nu zelf ook weten hoe een Whoop werkt? Dan kun je via mij zo’n toestel krijgen. Schrijf in een reactie onder dit blog door wie jij het laat testen en waarom. Vermeld daarbij je twitter- of facebook profiel zodat ik contact met je op kan nemen. Want wanneer jij de meest originele reactie hebt gegeven, stuur ik een Whoop naar je toe. Daarna houden we contact want ik wil graag dat je in een A4-tje beschrijft wat de ervaring van de tester is geweest. Succes!


Geschreven door