Je bent jong, staat aan de start van je carrière, en droomt van een mooi (groot) koophuis. Maar het is allemaal niet zo makkelijk; de huizenmarkt lijkt wat op te komen, maar een koophuis is nog lang niet voor iedereen weggelegd. Daar zit je dan, op je flatje, met grootse dromen. Herkenbaar? Laat je dan inspireren door Graham Hill.

Graham ziet mogelijkheden waar anderen die niet zien en tovert een klein appartement om tot een praktische plek met de mogelijkheden van een villa. Kijk en leer van onderstaand filmpje.

Praktisch inzicht

Het verhaal van Graham boeit mij. Zijn doel was een aangenaam leven te creëren, midden in New York. Dat is al een pittige taak lijkt mij, maar hij zag mogelijkheden en kansen waar anderen zouden afhaken. Zijn wil en praktisch inzicht laten zien wat er mogelijk is met beperkte middelen en als je verder kijkt dan wat je letterlijk ziet. En dan gaat het hier alleen nog maar over een appartement.

Kickstarter

De website Kickstarter geeft goede ideeën een kans door ze te presenteren en ‘sponsors’ te zoeken om ze verder uit te kunnen werken. Smartwatch Pebble bijvoorbeeld, kreeg via Kickstarter binnen no-time meer dan 10 miljoen dollar bij elkaar van onafhankelijke investeerders. In veel gevallen behoren die investeerders ook tot de doelgroep; in ruil voor de investering zijn zij de eersten die het product ontvangen. Een slim concept, Kickstarter. Het biedt kansen aan ondernemers, die zo niet langer afhankelijk zijn van grote partijen. Kansen zien waar anderen afhaken. Het verhaal achter de Pebble heeft Alexander Klöpping mooi weergegeven in aflevering 2 van zijn documentaire over Sillicon Valley voor de DWDD University. Vanaf de 12e minuut gaat het over Kickstarter en het succes van Pebble. (Overigens is de hele aflevering zeer de moeite waard om te bekijken.)

En nu jij

Twee totaal verschillende voorbeelden, maar beide inspirerend. Probeer verder te kijken dan wat er al is, zoek naar nieuwe mogelijkheden. Kennen jullie meer van dit soort inspirerende voorbeelden? Delen dan! Ik ben benieuwd.

 

0 Shares:
2 comments
 1. Ha, die Joyce!

  Zo, ben ik móói de eerste die reageert. Leuke Blog! Lijkt me nuttig voor sommige mensen.
  Wellicht ook voor mij? Momenteel ben ik hard doende om mijn fotosite te restylen. Daarbij blijft de functionaliteit natuurlijk voorop staan. Valt nog niet mee, als een ouwe gek als ik eigenlijk maar weinig weet van HTML,CSS, PHP etc.
  Ik wil er onderhand eens mee stoppen en mij gaan richten op de content: mooie foto's en/of fotoseries.
  Mijn site is gemaakt met plug-ins voor Adobe LightRoom van The Turning Gate CE3, waar ik naderhand voor het blog-deel WordPress ingevoegd heb; andersom lijkt logischer, maar ik kreeg het niet voor elkaar, net zo min als ik een fluit begrijp van het werken met zgn. " Child-Themes" in WordPress. Ben jij daarin thuis?
  Het resultaat van al mijn gezweet vind je op http://www.humarts.nl
  Hoe kan ik op mijn pagina's een RRS-feed van jouw site plaatsen (zoals die van ZOOM fotomagazine)?

 2. Hoi Huub, thnx voor de reactie. Ik beheer deze website niet zelf, dus iets inbouwen gaat niet zomaar ;-) Als gast kun je berichten volgens mij niet meer bewerken, ik kan wel even navragen of jouw bericht verwijderd kan worden. Jouw vragen zijn voor de overige lezers en deze blog niet zo relevant, dus kunnen we beter even face to face of op een ander medium bespreken denk ik…

Comments are closed.

Dit artikel is 5.423 keer gelezen