De film was pas nog op TV: Cool runnings. Over hoe het eerste Jamaicaanse bobslee team met veel pijn en moeite aan de Olympische Spelen wist deel te nemen. Anno 2014 is het de Jamaicanen eindelijk weer eens gelukt om de Olympics te betalen. En dat succes bracht het Jamaicaanse toeristenbureau op vreemde gedachten…

Het kostte het bobslee team weer aardig wat moeite om de Olympics te bereiken, maar fondsenwerving via Paypal donatie en een schenking van Dogecoin maakten het toch mogelijk. Het toeristenbureau vond dat de Jamaicaanse bobslee spirit moest worden overgebracht op het publiek, op zich een nobel streven. Deze gedachte resulteerde alleen in het uitbrengen van een nummer met 8 bits videoclip: ‘The Bobsled Song’. Toeschouwers van de Olympics, moesten dit filmpje aanzetten op het moment dat het Jamaicaanse bobslee team van start ging. Het nummer past precies bij het ritme van de bobsleebaan en de video is gewoon wel geinig. Kijk zelf maar:

http://youtu.be/wO_iT4s4l28

Geen bobslee succes, wel het vakantiegevoel

Helaas bracht de song geen geluk en eindigde het Jamaicaanse team op de 30e plek. Helaas, helaas.
Hoewel het idee geinig is, kan ik me niet voorstellen dat nu heel veel mensen het filmpje, of het nummer hebben aangezet tijdens de race. Lijkt me dat je als toeschouwer gewoon wilt zien wat er op de baan gebeurt en niet wilt lopen prutsen met je telefoon. Een bobslee ritje is tenslotte zó voorbij.

Het nummer is daarentegen best groovy en ligt lekker in het gehoor. Aangezien ik over een paar dagen naar Jamaica vertrek om familie op te zoeken, gebruik ik gebruik het dus maar als ‘inpakmuziek’.  Geen bobslee spirit, maar wel alvast een goed vakantiegevoel.
Nu ik het zeg, klinkt dat trouwens ook wel heel logisch. Want waar kwam het nummer ook alweer vandaan? Juist: het Jamaicaanse toeristenbureau. Dus misschien hebben ze het stiekem toch wel heel goed gedaan.

0 Shares:
Dit artikel is 3.524 keer gelezen