Google is bezig met Project Tango. Geen online danslessen, maar een experimentele telefoon die een 3d weergave van de omgeving kan maken. Voor het project zijn 200 Android toestellen bestemd voor ontwikkelaars. Het project wordt uitgevoerd door Google ATAP, Advanced Teechnology and Projects:

We like epic shit. The future is what we choose to make. We make what we believe in.

200 toestellen maar. De kans dat je er eentje in het wild gaat spotten is erg klein. Maar dat maakt Project Tango niet minder tof.

Telefoon met ruimtelijk inzicht

Het doel van Project Tango is om telefoons gevoel voor ruimte en beweging te geven. Met de sensoren doet het toestel een kwart miljoen 3D metingen per seconde. De positie en richting van het toestel wordt in real-time bijgewerkt En van de verzamelde data maakt het toestel een 3D model.

Met de Tango kun je alle kanten op

De toepassingen voor deze telefoon zijn eindeloos. Google geeft ontwikkelaars de creatieve vrijheid om gave dingen met de technologie te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een 3D map maken van je woonkamer voordat je naar die blauw gele meubelzaak rijdt. Ik ben heel benieuwd naar de toepassingen die komen gaan. In het filmpje hieronder geeft Google nog een paar suggesties:


Bron: Android Community

0 Shares:
Dit artikel is 4.058 keer gelezen