De Nederlandse start-up EAZE komt met een nieuwe toepassing van de Google Glass: betalen door te knikken! 

De start-up waar onder andere bitcoinexpert en e-ondernemer Rutger van Zuidam en Raimo van der Klein (oprichter van Layar) bij betrokken zijn zorgt voor een bitcoin portemonnee die alleen op je Google Glass staat. Van daaruit doe je de betalingen! Je kunt net als bij je huidige pinpas een limiet stellen aan het bedrag waarmee je kunt betalen met EAZE. Voor de veiligheid moet je ook nog een PIN-code ingeven.

Hoe werkt het dan?

Een drager van de Google Glass kan vervolgens met het commando “OK Glass, make a payment” EAZE activeren. Vervolgens wordt de QR-code gescand die de verkopende partij op een tablet toont en vervolgens kun je doormiddel van 2x knikken de betaling bevestigen. Hierdoor wordt het echt een betaling zonder je handen te gebruiken!
Wordt dit de toekomst van betalen? Volgens de oprichters is dit pas het begin. Deze applicatie is ontwikkeld voor de Glass maar soortgelijke methodes kunnen binnenkort ook gebruikt worden in andere wearables.

Bronnen:
> EAZE
> Intogadgets.nl

0 Shares:
Dit artikel is 4.935 keer gelezen