Nu ben je vast nieuwsgierig, hè? Ik ook. Want bij mij is er niks ergs gebeurd, maar bij 50% op mijn tijdlijn wel. Alleen vertellen ze me nog niet wat. Waarom niet?!

Ik zal wel weer die pessimistische social media gebruiker zijn, maar ik heb weer een nieuwe irritatie: mensen die als status een van de volgende soort uitspraken plaatsen:

Heb vandaag slecht nieuws gekregen.

Zulk goed nieuws!

Weer wat raars beleefd…

Ben zo verdrietig.

Happy! :)

Ik word dan nieuwsgierig. Ik ben van nature sowieso nieuwsgierig. Ik hoef maar geritsel te horen in de trein en ik check meteen waar het vandaan komt en wat iemand gaat doen. Maar dit is wel echt het toppunt. Want WAT is er dan gebeurd? Waarom vertel je dat niet gewoon meteen?! Waarom neem je alle moeite om dit berichtje ergens te plaatsen om vervolgens onvolledig te zijn?!

Het waarom

Ik heb een aantal theorieën. De eerste theorie is dat iemand graag wil dat er mensen vragen wat er dan is. Het waarom van deze theorie is me nog redelijk onduidelijk, want deze mensen meteen aandachttrekkers noemen gaat waarschijnlijk te ver (maar dat vind ik ze stiekem wel).

Een tweede theorie is dat de mensen gewoon vergeten zijn de statusupdate af te maken. Ik wil heilig in deze theorie geloven. Ik wil geloven dat mensen niet expres zo’n nieuwsgierigmakende tekst op social media plaatsen om andere mensen te irriteren. Maar soms heb ik gewoon te veel vertrouwen in de goedheid van de mens.

Een derde theorie is daarom dat mensen gewoon oprecht niet bewust zo’n vage update plaatsen. Omdat ze denken dat het wel duidelijk is, of ervan uitgaan dat de meeste mensen wel weten wat er aan de hand is. Ook in deze theorie wil ik heilig geloven.

Ik PM je wel even

En het aller-, allerergste? Als ik dan via de reacties stiekem probeer te ontdekken wat er aan de hand is (tss, dat doet toch iedereen) en de statusplaatser zegt daar: “stuur ik je in een privebericht“. Nee. Dat kan je echt niet maken! Waarom plaats je dan zo’n status op Facebook?! JIJ MARTELAAR!

Dit is vergelijkbaar met een kleuterklas waarin een kindje van 5 een geheimpje heeft en dat geheimpje fluisterend aan een ander kindje gaat vertellen. Alleen is Facebook geen kleuterklas en ben je geen 5 meer. Hou ermee op.

Zelf vragen

Mijn eerste instinct is dan toch ook zelf vragen wat er is gebeurd, maar ik weiger. Ik doe het niet. Stik in je geheim. Zo bijzonder zal het toch niet zijn geweest. Kleuter.

0 Shares:
7 comments
      1. Echt! Het is 1 van de hoofdredenen waarom ik gestopt ben met Twitter indertijd, en ook nu op Tumblr erger ik me er die piep aan en is het een reden om mensen te ontvolgen. *roept luid "Zeg wat er is of zeik niet!"* :-D

  1. Geniaal stuk! De trigger om het te lezen was er al met de introductie via de Google+ post :-D Ik snap helemaal wat je bedoeld met die irritatie en ben zelf ook erg nieuwsgierig aangelegd :-p

Comments are closed.

Dit artikel is 7.574 keer gelezen