Google Maps is natuurlijk bekend als die handige app waarmee je routebeschrijvingen maakt of goede restaurants vindt. Iets minder bekend zijn de coole games die van deze navigatiedienst zijn gemaakt. Wil je Maps eens op een andere manier ontdekken: maak dan eens een vrije val boven New York, navigeer zo snel mogelijk door wereldsteden of probeer te raden waar je bent op aarde. 

1. Raad waar je bent op aarde

GeoGuessr

Het doel van GeoGuessr is zo nauwkeurig mogelijk te raden waar je je bevindt. Je ziet een Street View afbeelding en moet vervolgens op de wereldkaart aangeven waar je denkt te zijn. Hoe dichter je bij de werkelijke locatie bent, hoe meer punten je scoort. Na vijf beelden worden jouw punten opgeteld en weet je hoe het met jouw topografische kennis is gesteld. Het rapport toont ook de vijf juiste en de vijf geraden locaties op de kaart.

Dit spel verandert je in een echte detective. Hoe ziet het landschap eruit? Welke taal staat er op dat bord? Is dat een bekend gebouw? Dat zal Australië wel zijn … huh Mexico?!

Erg verslavend dit spel. Heb je een goede score neergezet dan daag je natuurlijk een vriend uit om het beter te doen. En als je het te makkelijk vindt om rustig rond te kijken, kun je een tijdslimiet instellen.

2. Navigeer zo snel mogelijk door wereldsteden

Google Maps Cube

Cube is zo’n ouderwets spelletje waarbij je een metalen balletje door een doolhof stuurt door het spelbord te draaien en te kantelen. Het spelbord is een 3D-plattegrond van een wereldstad en de gebouwen in de stad vormen de hindernissen. Er zijn acht verschillende levels en in ieder level leer je iets over Google Maps.

In Londen moet je met de metro om jouw bestemming te bereiken en in San Francisco mag je alleen de fietspaden gebruiken. Daarnaast bezoek je Manhattan, Tokyo, Parijs, Las Vegas en The Mall of America. Je beeïndigt jouw virtuele wereldreis met een gecombineerde kaart van alle eerder bezochte steden.

3. Maak een vrije val boven New York

Map Dive

Wil je weten hoe New York, Moskou of Dubai er van boven uit zien? Het doel van het spel Dive is om het Maps-poppetje Pegman tijdens een vrije val door een aantal poorten te navigeren en daarbij zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Als je het goed genoeg doet, krijg je een nieuwe uitdaging.

Ken je nog meer leuke games die op Google Maps zijn gebaseerd? Laat het me weten in de comments.

0 Shares:
Dit artikel is 11.299 keer gelezen