Als online marketing liefhebber heb ik voor mijn gevoel altijd een mooi excuus voor het gebruik van mijn smartphone. Even snel Facebook checken of er nog wat gebeurd is… Oh, een app’je van iemand… Kijk hier heb je een leuk filmpje op YouTube… etc…

Verslaving

Toch schijnen er steeds meer mensen echt niet meer zonder hun smartphone te kunnen. Volgens een onderzoek van Communicatie Online is bijna de helft van de Nederlanders verslaafd aan hun Smartphone. Bijna één op de vijf (18%) geeft toe dat ze wel eens aangesproken worden op deze verslaving door hun partner of vrienden. Schrikbarend voor mij is dat ik helaas ook tot deze categorie behoor ;).

Checklist

Maar ben jij ook verslaafd aan je telefoon? Als je ‘ja’ moet antwoorden op de meeste van de onderstaande vragen, denk ik dat je wellicht hetzelfde stadium als ikzelf heb bereikt.

  • Kijk je ’s nachts weleens op je telefoon?
  • Als je mobiel geluid maakt, wil je dan à la minute kijken wat je voor berichtje hebt gekregen?
  • Word je onrustig als je je mobiel niet binnen handbereik hebt?
  • Kijk je meer dan 5 keer per uur op je telefoon?
  • Kan je niet zonder internet op je telefoon tijdens je vakantie?
  • Heb je de behoefte om overal waar je bent in te checken op Facebook of FourSquare?

Ok… dit is voor mij alleen nog maar een verdere bevestiging, maar ik hoor natuurlijk graag hoe erg verslaafd jullie aan je smartphone zijn. Of misschien hebben jullie wel de oplossing ervoor.

0 Shares:
2 comments
  1. Dan weet ik een mooi experiment voor je. Schakel mobiele data op je smartphone uit en gebruik alleen thuis de wi-fi. Als je onderweg bent en je hebt internet nodig, activeer je je mobiele data. Maar die zet je daarna ook weer uit. Ik kan je vertellen, daar ga je heel snel aan wennen / van genieten.

  2. Ik heb ook een nieuwtje voor je flikker je telefoon in de otto, serieus als je zelf al spreekt van verslaving dan ben je ook verslaafd. Wil je van je verslaving af dan het probleem aanpakken niet door pakken is verslaafd blijven. Verder vraag ik mij bij heel veel mensen af waarvoor je een mobiele telefoon in godsnaam nodig hebt? Voor een baas kan ik het nog begrijpen maar de rest……………..ik vind het soms zielig om te zien hoeveel mensen er wel niet voorover liggen gebogen in de telefoon en vaak zitten die lui ook nog naast elkaar. Maarja bij mij valt het dan ook extra op want ik geen gebruik geen mobiel.

Comments are closed.

Dit artikel is 14.666 keer gelezen