loslaten is het enige goede voornemen
loslaten is het enige voornemen 

Elke jaarwisseling gaat gepaard met de beste wensen. En met de goede voornemens. Ze zijn zo oud als de viering van het nieuwe jaar zelf. En ze zijn altijd dezelfde. Overal ter wereld. Afvallen. Verstandiger met geld omgaan. En natuurlijk meer balans in je leven.

Deze laatste is een vergaarbak voor meer aan je sociale contacten doen; eerder gaan slapen; minder overwerken en de zogenaamde quality time besteden aan je gezin. Je begint met goede moed. Elke jaar weer. Nee, dit jaar echt. Desnoods met behulp van de laatste app.  

Cursussen & trainingen

Je boekt de juiste cursus. Je schrijft je in voor de beste training op het gebied van timemanagement. Je bent van plan om van dit jaar je beste jaar ooit te maken. Je meent het echt. Maar wanneer jij enkele maanden later de juiste cursus met goed gevolg hebt afgesloten en jij met overgave de beste training hebt bezocht, zakt je de moed weer in je schoenen. Ondertussen is het alleen maar drukker geworden in je hoofd. Je hebt vaker last van hoofdpijn. Je meldt je vaker af voor sociale bijeenkomsten. En je werkweken zijn langer dan ooit. Troosteloos en beschaamd werk je je jaar af. Reikhalzend uitkijken naar de volgende vakantie. En wetend dat dat ook niet gaat helpen.

Leugens

Waarom lukt het niet? Jij weet wat je moet doen. Je hebt de aantekeningen. Hier, voor je neus. Het werkboekje. Op papier klopt het allemaal. Ja, op papier. . .  Papier is geduldig zeggen ze wel eens. In ieder geval geduldiger dan jij. Jij hebt geen tijd meer te verliezen. Je bent er echt aan toe om die bende in je hoofd op te ruimen. Hoe lang nog? Hoe lang nog voordat ik weet hoe ik het dan wel moet doen? Maar je komt er niet uit. Niet zolang je de leugens slikt van timemanagement en multitasken. Die moet je loslaten

Loslaten

De enige oplossing voor je probleem is loslaten. Laat los wat je niet kan beheersen. laat los wat je schaadt. Laat los wat je niet verder brengt richting jouw doel. Of het nu kortere werkweken maken is, of het kwijtraken van je schuldgevoel. Laat los. Laat de gedachte los die verantwoordelijk is voor je slechte welzijn. Doe vooral wat jou bevalt. Wat je een vrij gevoel geeft. Waar je energie van krijgt. Vergeet de trucjes die je op cursus krijgt. Dat zijn alleen trucjes die op papier werken. Niet in het echte leven. Waar jij deel van uitmaakt. Laat het gevoel weer in je terugkomen. Maak zakelijkheid overbodig. Laat los.

0 Shares:
Dit artikel is 7.757 keer gelezen