Donderdagavond werd in de JT bioscoop in Amersfoort de superhelden-themamaand van Veronica in stijl geopend met de nederlandse première van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

De avond

Onder begeleiding van Tess Milne en een paar drankjes werden de Marvel-geeks getrakteerd op bijna blockbusterachtige special effects waar ze het best tot hun recht komen: op het witte doek. Een uitgelegen kans om een serie eens niet vanachter een computerscherm te hoeven bekijken.

Agents of S.H.I.E.L.D.

De serie is in de VS al een paar maanden uit en met gemengde reacties ontvangen. In de eerste aflevering wordt geen tijd verspild aan een introductie of uitleg: je valt meteen in het verhaal.  S.H.I.E.L.D.-agents zonder superkrachten jagen op mensen of dingen die deze wel hebben om ze te beschermen of in te zetten voor iets goeds. In de opzet -elke aflevering een nieuwe superkracht om te vinden en vangen- doet Agents of S.H.I.E.L.D. enigszins denken aan Supernatural (waarin twee broers op monsters en demonen jagen) voor een voornamelijk mannelijk publiek. Tussen de snelle grappen en opeenvolgende scènes vol actie weten de makers genoeg verwijzingen naar de eerdere Marvel creaties te stoppen om de kenner tevreden te houden, maar ook weer niet zo veel dat een toevallige kijker zich buitengesloten voelt. Na de eerste drie afleveringen zijn er nog genoeg verhaallijnen voor de schrijvers om op door te gaan en misschien dat daar nog een interessante twist aan wordt toegevoegd na de release van The Avengers 2 in mei. Gelukkig kunnen ze rekenen op comic-veteraan Stan Lee als medeproducer voor het samenspel tussen de serie en de films.

agents-of-shield-logo

Superhelden-maand

De andere serie die deze maand in de spotlight staat is Arrow, over DC Comics’ misdaadbestrijder Green Arrow. Maar ondanks het gemeenschappelijke thema ‘superheld’ onderscheidt Arrow zich van Agents of S.H.I.E.L.D. door DC’s meer duistere en volwassen stijl. Naast de twee series zijn er in de superhelden-maand veel films te zien, waaronder de TV-première van Green Lantern op dinsdag.

0 Shares:
Dit artikel is 4.308 keer gelezen