Het is weer filmtijd voor geeks. Nu vinden niet alle geeks hetzelfde leuk, maar er zijn wat overeenkomsten te ontdekken. Elke maand zet ik de films op een rijtje die in première gaan en die mijn hart nét iets sneller doen kloppen. Wie weet zit er ook wat moois voor jou tussen (en let op: ik zei geek, niet hipster).

Let op: ik houd de Amerikaanse première-datum aan.

The LEGO movie

Emmet, een heel gewoon LEGO-mannetje, dat leeft in een LEGO-wereld, belandt in een bijzonder avontuur wanneer men denkt dat hij de The Special is (de meesterbouwer die LEGO-wereld moet redden). Emmet zal alles wat hij heeft geleerd moeten afleren en moeten vertrouwen op zijn eigen creativiteit. Etc. etc. etc. LEGO-film!

 • Oordeel: de trailer ziet er goed én grappig uit, zoals dat bij animaties hoort. Daarnaast is Morgan Freeman een van de hoofdrolspelers oh en Batman. Win!
 • Premiere: vanaf 12 februari in de Nederlandse bioscopen.
 • Geek omdat: Lego!

The Monuments men

Oorlogsfilms, mij kun je er niet mee bekoren. Maar The Monuments men biedt naast een waargebeurd verhaal acteurs George Clooney (Cloontang!), Matt Damon, John Goodman en Bill Murray. Zij spelen een gespecialiseerd peloton dat kunst van de nazi’s moet redden. Actie, comedy en drama zijn het gevolg (en ook de categorieën waaronder deze film valt).

 • Oordeel: ziet eruit als een goede film, met een topcast en zowel Clooney (om de ene reden) als Murray (om een hele andere reden) maken het een film om te zien.
 • Premiere: vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscopen.
 • Geek omdat: Bill Murray

Robocop

Hoe oud ben je als alle films uit je jeugd een remake krijgen? 38 blijkbaar! Robocop zag ik toen in de bios en ga ik waarschijnlijk nu ook in de bios kijken. Zoals met alle remakes van films uit die tijd, is ook deze film veel minder fun en veel meer donker en ongezellig. Nu was Robocop ook toen al licht ongezellig (hij ging dood-achtig, werd gered door het robo-lijf, behield toch wat van zijn herinneringen en emoties…het was allemaal zielig en spannend tegelijkertijd: zielend dus eigenlijk), maar de 2014-versie lijkt daar nog een schepje bovenop te gaan doen. Een spektakel van emoties en de donkere kant van de mens met onder anderen Michael Keaton (Batman, BeetleJuice) en Samuel L. Jackson met een hele slechte pruik.

 • Oordeel: spektakelfilm met veel actie. Goed voor de bios, beter voor IMAX (en dat gaat ook gebeuren).
 • Premiere: vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscopen.
 • Geek omdat: SciFi en vooral robots

Pompeii

U kent het wel: die stad uit de oudheid die onder lava bedolven werd, daar gaat deze film over. Althans, over het liefdesverhaal tussen een ex-slaaf (nu gladiator) en zijn ware liefde, die hij moet zien te redden van een corrupte Romeinse senator, terwijl – om het nog gekker te maken – de vulkaan op uitbarsten staat. De trailer voelt (en klinkt qua muziek) een beetje als Game of Thrones. Maar die associatie kan ook komen doordat Kit Harrington (Jon Snow uit Game of Thrones) de hoofdrol speelt. Of je hem direct herkent is de vraag: speciaal voor deze rol ging hij keihard trainen en at daarbij zo’n 3000 calorieën per dag om die energie om te kunnen zetten in dikke (dikke) spieren.

 • Oordeel: Spektakel én liefde. Jij en je lief kunnen samen naar deze film. Ook eentje voor in de bios zeg ik.
 • Premiere: vanaf 31 februari in de Amerikaanse bioscopen. In Nederland gaat deze film pas op 3 april in première.
 • Geek omdat: spektakel, Jon Snow en historische gebeurtenissen die waarschijnlijk niet kloppen.

Welcome to yesterday

Wat zou jij doen als je terug kunt in de tijd? Even nadenken of dat wel een heel goed idee is. De tieners in deze film zien natuurlijk alleen mogelijkheden. Hebben ze dan nooit een film gezien of boek gelezen over tijdreizen en over hoe dat meestal niet zo’n strak plan is? Nee! Uiteraard gaat het uiteindelijk mis en dat moeten ze weer zien te fixen.

 • Oordeel: beetje een tienerfilm. Maar hé: tijdreizen is interessant en zo haalt deze film toch mijn lijstje.
 • Premiere: vanaf 27 februari in de Nederlandse bioscopen.
 • Geek omdat: tijdreizen.

Voor het volledige filmoverzicht kun je hier kijken. Mis je hier nog een film, dan hoor ik het natuurlijk graag. Tot volgende maand.

0 Shares:
1 comment
 1. Leuk! Ik kijk al een tijdje uit naar Pompeii, maar Welcome To Yesterday lijkt me ook wel grappig.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.612 keer gelezen