Ssssst! Dat gesis dat jouw kant op komt als je ook maar iets te veel lawaai durft te maken in een bibliotheek, bioscoop of op een begrafenis. In het Engels gebruiken ze daarvoor de term “shush” feitelijk; kop dicht. En dat is ook precies wat Shush met je telefoon doet.

Zwijgen is goud

Shush zorgt ervoor dat je telefoon geen geluid maakt als hij ontgrendeld is en het scherm aan is. Het idee erachter is dat als je naar je telefoon aan het kijken bent, je het geluid niet nodig hebt; je ziet de meldingen dan bovenin je scherm verschijnen. Dit is vooral handig als je met iemand druk aan het kletsen bent op een Instant Messenger zoals Whatsapp en je niet bij ieder berichtje een nieuwe “ping” hoeft te horen.

Shush zet alleen de meldingen uit, maar doet niks met het volume van je muziek, spelletjes of alarmen. Zodra je het scherm uitzet, zet Shush het meldingsgeluid weer terug naar je originele instelling.

Via een In-app purchase kun je ook de mogelijkheid verkrijgen om de meldingen wel aan te hebben als je bepaalde (full screen) apps open hebt.

Shush_1 Shush_2

Downloaden

Shus is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 6.155 keer gelezen