Eigenlijk is het helemaal niet zo leuk meer om nieuwe series te kijken. Veel leuker is het om te wachten tot er een paar seizoenen zijn en dan te binge-kijken. Alleen al om jezelf te beschermen tegen de emotionele schade die het vroegtijdig killen van een serie met zich meebrengt.

Maar goed, het is wel handig om te weten wat er allemaal komt. Dat zet ik dan ook maandelijks voor je op een rijtje. Hier de premières van het eerste kwartaal, die ik wel zie zitten.

Intelligence

Josh Holloway (Lost) is een geheim agent met een super-computer microchip geïmplanteerd in zijn brein. Hij heeft daarmee directe toegang tot het web, wifi, telefoon- en satellietdata. Yeah voor hem. Intelligence is echter geen scifi-serie, maar eerder een actie-serie met een scifi-tintje. Prima, want het ziet er wél spannend uit!

 • Vanaf 10 januari

Enlisted

Een comedy en dat is altijd lastig. De grens tussen leuk en vreselijk flauw is erg fijntjes. Maarrrr, bij de trailer moest ik heel soms, een klein beetje grinniken. Enlisted gaat over een  sergeant die per ongeluk naar de verkeerde basis wordt uitgezonden. In plaats van de grote carrière die hij voor zich zag, moet hij er nu op een kleine basis in Florida wat van zien te maken, met zijn mislukte broers en de rest van de sukkels. Hilariteit alom….hoop ik.

 • Vanaf 10 januari

Helix

Een groep wetenschappers van de Center for Disease Control onderzoeken een mogelijke uitbraak van een dodelijke ziekte in Antartica. Maar wat ze daar tegenkomen is volgens de beschrijving: “a life-and-death struggle that holds the key to mankind’s salvation … or total annihilation.” Hoe mysterieus is dat? Het is een serie van SyFy, dus het proberen waard (ik vond Eureka bijvoorbeeld cool).

 • Vanaf 10 januari

True Detective

Steeds meer acteurs van het grote scherm, maken uitstapjes naar het kleine scherm. En dat is fijn. Het schijnt – las ik ergens, maar ik ben vergeten waar – dat de budgetten beter zijn en de vrijheid groter, op dat kleine scherm dus. In deze serie zijn het Woody Harrelson (die natuurlijk ooit bekend werd door kleine-scherm-comedy Cheers) en Matthew McConaughey detectives die in 2010 samen een moord onderzoeken uit 1995. Een zaak waarvan men dacht dat het was opgelost, maar opnieuw moet worden bekeken en die oude spanningen uit ’95 weer boven doet drijven.

 • Vanaf 12 januari

Bitten

Nog een SyFy-productie, dit keer over weerwolven. Het verhaalt over Elena Michaels, een weerwolf die niet bij haar meute wil blijven, maar haar eigen leven wil leven. Maar dan vallen er doden en moet ze toch de confrontatie met hen aangaan.

 •  Vanaf 13 januari

Black Sails

Piraten! Daar gaat deze serie dus over. In het bijzonder kapitein Flint, de meest gevreesde piraat uit zijn tijd. Flint mag dan wel piraat zijn, maar ook binnen wetteloosheid zijn er regels en die moeten worden nageleefd. En…Arrrr

 • Vanaf 25 januari

 

Resurrection

In een kleine Amerikaanse stad komen de doden tot leven en komen ze weer thuis. Voor de kleine gemeenschap die deze doden weer moet verwelkomen is het niet gemakkelijk, alleen al omdat de doden geheimen met zich meedragen. Mysterieus? Ja… maar meer weet ik niet!

 • Vanaf 9 maart

Mind Games

Deze nieuwe serie brengt Christian Slater naar je scherm. En hoewel niemand meer echt weet wie dat is, was hij ooit heul cool. In deze comedy-serie gebruiken twee broers psychologische manipulatie om hun cliënten te helpen. Dat gaat niet altijd goed natuurlijk.

 • Vanaf 11 maart

The 100

In de toekomst is de aarde na een nucleaire oorlog niet meer bewoonbaar. 97 jaar nadat de mensheid de aarde heeft verlaten en leeft op een ruimteschip, worden 100 criminele jongeren naar de aarde verbannen om te testen of er geleefd kan worden.

 • Vanaf 19 maart

0 Shares:
3 comments
 1. Fijn rijtje!

  Ik verheug me vooral op True Detective & Intelligence. En vooruit, ook een beetje op Christian Slater. Ik voel me opeens héél oud ;-)

 2. hahaha – ik vond Slater toen het ab-so-lute einde in The Name of the Rose. Prachtige film vond ik dat toen. En prachtige monnik vond ik hem toen. Nu niet meer trouwens :)

 3. Is true detective soms betaald door de nicotine-industrie? Marlboro man 2014? No ads please|!

Comments are closed.

Dit artikel is 7.439 keer gelezen