Volgens de laatste cijfers domineerde Android ook in 2013 de smartphone-markt. Met een marktaandeel van bijna 80% – wat neerkomt op 785 miljoen telefoons – bleef het de concurrentie ook in 2013 ruim voor.

In 2012 was Android nog goed voor een marktaandeel van 68 procent, maar ook dit jaar steeg het aandeel flink. Concurrent Apple, met haar iOS, duikelde in aandeel van 20 naar 15 procent, terwijl het aantal verscheepte telefoons wel steeg naar 154 miljoen.

Microsoft grootste stijger!

Op basis van het besturingssysteem behaalden de mensen achter de Windows Phone de grootste groei met 69 procent. Hiermee blijft Windows concurrent Blackberry nog steeds voor. Windows verstuurde 32,1 miljoen telefoons in 2013, tegenover 19.8 miljoen telefoons verstuurd door Blackberry.

catalystoverzicht

Geheel verrassend is de dominantie van Android natuurlijk niet, met vele malen meer modellen op de markt van verschillende fabrikanten is de keuze in Android toestellen gewoon een stuk groter dan dat van bijvoorbeeld Apple en Windows. Verontrustend vind ik –  als Apple fan – de daling van het marktaandeel van 5 procent nog niet. Maar met de verkoop van Motorola aan Lenovo en de opkomst van het oosten is het rijtje van volgend jaar alles behalve bepaald.  Want zullen we volgend jaar voor het eerst de Huawei terugvinden in dit overzicht?

Bronnen: Canalys, TheNextWeb

0 Shares:
Dit artikel is 4.440 keer gelezen