Recent onderzoek van WeSecure heeft aangetoond dat vrijwel ieder bedrijf besmet is met computervirussen, spyware en wormen, ook wel malware genoemd.

WeSecure is een netwerk beveiliging specialist en heeft dit onderzoek uitgevoerd over een periode van zes maanden. Aan het onderzoek deden bij bedrijven en instellingen met meer dan 250 medewerkers mee.

De nieuwste firewall technologie

In het netwerk van de deelnemende bedrijven werden de nieuwste generatie firewalls geplaatst. Een week lang analyseerden deze het netwerkverkeer op aanwezige malware en vulnerabilities. Onder de gevonden vulnerabilities onschuldige aanvallen, maar ook werden er tool-kits ontdekt die gebruikt worden door professionele hackers.

Filesharing en social media

Niet alleen zijn er malware en vulnerabilities gevonden. Ook is gebleken dat er veel applicaties op het netwerk geïnstalleerd zijn met een verhoogd beveiligingsrisico. Denk hierbij aan file-sharing en social media applicaties. Omdat de bedrijven nu op de hoogte zijn van deze applicatie kunnen ze hier tegen optreden.

Antivirus pakketten schieten te kort

Bij bijna alle onderzochte bedrijven is er malware gevonden dat door alle mazen van de virusscanners is gezwommen. Middels de diepgaande analyses konden ook deze bedreigingen worden opgespoord.

Hoe staat het met jouw netwerk?

Enig idee wat er bij jou allemaal op het netwerk gebeurd? Of wil je dat ook liever niet weten? Wellicht is het aan te raden om zelf ook een diepgaande analyse los te laten. Je zult versteld staan van wat je allemaal tegenkomt.


Geschreven door