Mede-blogger Carina Jonker schreef al over Hour of Code. Je leest haar artikel hier. En bij iets wat zo groots wordt aangepakt hoort natuurlijk ook een app.

De Codecademy app

Met de app leer je in een uurtje met een paar opdrachten een aantal basisprincipes van het programmeren. En dat natuurlijk op een leuke manier. Minstens zo leuk als ze dat doen met codeacademy.com. Alles zit er in; van spelelement tot kleine grapjes en virtuele schouderklopjes. Binnen een uur ben je er doorheen.

Een paar leuke en snelle oefeningen dus voor als je even niets te doen hebt, zit te wachten of iets anders wilt doen dan een van de vele verslavende spelletjes.

Zoveel leuker en makkelijker dan vroeger

Ik kan me nog herinneren dat we thuis een Commodore 64 hadden. Voor de spelletjes natuurlijk. Of dat ook voor mijn ouders gold weet ik niet meer. Ik heb in ieder geval goede herinneringen aan Frogger. Ik denk me door Hour of Code ook vaag te herinneren dat er een boekje bij zat waarin werd verteld hoe codes werkten en wat je er mee kon. Wat even leuk en spannend was. Maar als niemand je kan uitleggen hoe het werkt of wat je fout hebt gedaan, houdt het snel op. Dat was dus snel weer Frogger spelen!

Om je nu al op te verheugen

Iets om naar uit te kijken is dat Codecademy waarschijnlijk nog wel een (of meer) mooie update(s) gaat krijgen.

Als je de app start, krijg je namelijk de vraag of je pushberichten wilt ontvangen als er meer lessen bij komen. Of die ook gratis zullen zijn, weet ik niet. Maar de app is in ieder geval voor nu een ontzettend leuk en leerzaam iets om een verloren uurtje nuttig mee door te komen.

Let’s start Coding!

Downloaden

Codecademy is gratis en hier te downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 6.047 keer gelezen