Aan het eind van het jaar worden veel  goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Wat wil je nooit meer doen en wat ga je juist wel doen om gezonder te leven? Kan de app Habitizer een handje helpen of moet je het gewoon zelf doen?

 

enquete habitizer
Na het installeren van de app volgt eerst een vragenlijst waarvan ik er al meer heb ingevuld. Drinken, roken, snacken; alles wat slecht voor je gezondheid,  maar wel verleidelijk is, staat mooi in het lijstje. Daar gaan we wat aan doen!

Adviezen

De adviezen die hierna op het scherm komen zijn erg voorspelbaar. Wanneer roken een van je slechte gewoonten is, dan is de suggestie ‘do not smoke’ voor de hand liggend. De app is erg eenvoudig opgezet ook voor wat betreft vormgeving. Het lijkt wel of je in een enquête verzeild bent geraakt, heel zakelijk en geen greintje humor.

habitizer advies

Beweging

Toch doet de app meer dan alleen maar zeggen wat je moet doen om gezonder te leven. De app stelt doelen, pakt niet alles tegelijk aan en stuurt reminders. Die reminders laten je even weten waar je aan wilde werken. Je kunt in een grafiek zien hoe ver je bent met je doelen. Ik mis toch wel het spelelement hierin, want scoren vind ik altijd leuk.

Helpt het ook?

Om maar meteen de conclusie te geven: niet echt. Je zult het allemaal zelf moeten doen. Wanneer je niet meer aan je doelen wilt werken, klik je de herinneringen gewoon weg en haal je die doelen niet meer. De motivatie moet je echt uit jezelf halen, die krijg je niet cadeau bij deze (gratis) app.  Wanneer je jouw slechte gewoonten niet af kunt leren, ligt dat niet aan de app, maar aan jou. Je moet eerst gemotiveerd zijn. Dan kan de app je dat extra zetje geven om je doelen te halen.

habitizer logo

Downloaden

Habitizer voor Android kun je hier downloaden en installeren.

0 Shares:
Dit artikel is 5.626 keer gelezen