Dat de Amerikaanse en Koreaanse technologie bedrijven al een tijdje aan het bakkeleien zijn over onder andere patenten, invoerrechten en na-aperij is voor niemand meer een geheim. De tientallen rechtszaken die de twee partijen tegen elkaar hebben lopen op verschillende continenten komen regelmatig in het nieuws. Vorige week nog werd bekend dat Samsung $290.000.000 moet betalen aan Apple

Deze rechtszaken dragen bij aan de wedloop die Apple en Samsung met hun mobiele telefoons aan het voeren zijn, waarbij beide partijen elkaar de loef proberen af te steken. De bekendste vergelijking is de “oude” Samsung Galaxy S4 met de nieuwe iPhone 5s. Maar inmiddels zijn er ook steeds meer geruchten over een nieuw Samsung Galaxy toestel en dat maakt ons natuurlijk nieuwsgierig. Wat kunnen we verwachten?

Samsung Galaxy S5, de geruchten op een rijtje

Volgens de laatste berichten die over het internet de ronde doen moet er komend voorjaar een nieuwe Samsumg Galaxy S5 uitkomen. De hamvraag hierbij is natuurlijk hoe en of Samsung de iPhone 5s zal gaan toppen? De geruchten die via een aantal Koreaanse sites werden gepubliceerd, meldden onlangs dat het toestel met een 64-bits processor zal worden uitgerust en een 2650×1600 pixel scherm. In dat geval zou de processor even snel zijn als die van de iPhone. Terwijl de resolutie van 560 ppi het ruimschoots wint van de iPhone 5s (326 ppi). Opvallender is het bericht over een gebogen scherm, net zoals die van de de Galaxy Round. Het voordeel van een gebogen scherm is met name een betere blik op je scherm, maar ook de manier waarop het in de hand ligt (past) schijnt veel prettiger te zijn.

galaxy-round
De Galaxy Round

Futuristische geruchten

Zoals in elke geruchtenfase van een nieuw toestel zijn er ook voor de Samsung Galaxy 5 geruchten die eerder in een science-fiction film passen dan in de huidige tijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Irisscan? Daarmee zou Samsung het net even dat stapje beter doen dan Apple met de vingerafdruk-scanner van de nieuwe iPhone. Interessanter is dat Samsung technologie heeft ontwikkeld waarmee je de telefoon commando’s kan geven en nee, dan hebben we het niet over een Siri rip-off, maar eerder een Siri-upgrade. Zo zou je door middel van Eye-tracking bijvoorbeeld kunnen scrollen en je telefoon kunnen ontgrendelen. Het blijven geruchten, maar het wordt in elk geval ontzettend spannend waar Samsung in 2014 mee op de proppen zal gaan komen.

0 Shares:
1 comment
  1. Het is geen kunst voor Samsung om de iPhone te toppen aangezien Samsung zo'n beetje 80% van de onderdelen, waaronder het scherm, voor Apple produceert. De zogenaamde patentoorlogen vallen wel mee, aangezien Samsung welvaart bij iPhones en iPads..;)

Comments are closed.

Dit artikel is 6.173 keer gelezen