Zelf een computer bouwen. Vroeger droomde ik daarvan en daarom ben ik ooit elektrotechniek gaan studeren. Bij die droom is het gebleven, want die opleiding heb ik nooit afgemaakt. Maar met de Kano DIY Kit kan zelfs ik een computer maken.

De makers van deze kit,  het creatieve bureau MAP uit London, hebben als doel om slimme jonge kinderen kennis te laten maken met goedkope technologie.

5da6f8fb5864fddce26a6fa31ca58330_large

In 107 seconden klaar

In de kleurrijke doos zitten naast instructieboekjes onder andere een Raspberry Pi die de basis moet vormen, een toetsenbord, een speaker en een geheugenkaartje. Als de kit na 107 seconden in elkaar zit heb je een minicomputer die op Kano OS draait.

Snake programmeren

Klaar met het bouwen van de computer? Dan kun je het tweede instructieboek erbij pakken waarin uitgelegd wordt hoe je videogames kun programmeren. Snake bijvoorbeeld. Of de game of all games Pong.

Klaar voor Kickstarter

De Kano DIY Kit wordt sinds januari grondig getest door honderden kinderen, docenten en ouders over de hele wereld en is nu klaar om via Kickstarter de wereld te veroveren. Voor €90 kun je er één bestellen. Helaas niet meer voor de kerst, want ze worden pas in de zomer volgend jaar verstuurd.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 6.292 keer gelezen