Kun je goed uit de voeten met sociale media en websites? En trek je je het lot aan van (uitgeprocedeerde) vluchtelingen? Dan zijn we op zoek naar jou als vrijwilliger!

Wie zijn we?

Vluchtelingen in de Knel komt op voor vluchtelingen die in Nederland om bescherming hebben gevraagd, maar die niet hebben gekregen.

We zijn een noodopvang voor mensen in procedure zonder recht op overheidsvoorzieningen en voor uitgeprocedeerden. Terugkeer is niet altijd mogelijk, een verblijfsvergunning ook niet. Vluchtelingen in de Knel biedt sociale en juridische begeleiding en onder bepaalde voorwaarden onderdak. Doel is met mensen aan hun toekomst  werken en te ondersteunen in schrijnende situaties, vanuit humanitair oogpunt.

We bestaan uit een klein kernteam van 5 betaalde krachten, met daaromheen meer dan 70 vrijwilligers. Daarmee vangen we niet alleen vluchtelingen op die nergens anders terecht kunnen, maar helpen we bij goed voorbereide terugkeer en hebben afgelopen jaar zo’n 50 mensen geholpen een verblijfsvergunning te verkrijgen.

Wat hebben we nodig?

Iemand die ons via sociale media meer donateurs, vrijwilligers en een groter bereik bezorgt.

We hebben een grote en betrokken achterban waar we erg blij mee zijn. Deze willen we uitbreiden om meer mensen van alle leeftijden te bereiken, met name twintigers en dertigers.

We hebben een WordPress website, Facebook- en Twitter account, maar nauwelijks de tijd om deze up to date te houden. Dat wordt dus jouw taak!

Sta je er alleen voor?

Nee. Je krijgt een training van een specialist op het gebied van marketing en sociale media voor non-profit organisaties en zeker in het begin zal het kernteam je teksten aanreiken of meekijken met wat je zelf schrijft. We geven je een workshop vreemdelingenrecht, zodat je weet waar je het over hebt, en indien nodig een workshop WordPress voor beheer vd website

Wat moet je doen dan?

 • Het nieuws rond onze organisatie, collega-organisaties en vreemdelingen een beetje volgen, zodat je op sociale media wat te vertellen hebt.

 • Minstens eens per week een nieuwe post voor onze Facebook pagina schrijven, minstens twee keer per week iets op Twitter.

 • Wij schrijven zelf onze papieren nieuwsbrief. Jij copy paste die tekst eens in de drie maanden naar de website.

 • Onze website beheren samen met het kernteam

Hoeveel tijd kost het je?

Dat ligt er aan hoe snel je bent in het verzamelen van nieuws, het bedenken van creatieve posts en de updates op de site. Ergens tussen de 2 en 5 uur per week.

Wat vragen we van je?

 • Een kritische blik op de situatie van uitgeprocedeerde vluchtelingen in Nederland

 • De bereidheid om daar meer over te leren

 • Creativiteit, zelfstandigheid en betrouwbaarheid

 • Goede kennis van de Nederlandse taal

 • Aantoonbare ervaring met sociale media, en met hoe je mensen via sociale media kan interesseren voor een onderwerp, ze kan vasthouden en activeren.

Het is niet nodig dat je WordPress beheerst, dat leren we je in een kleine middag.

Wat bieden we je?

 • Begeleiding van een pro, en goede scholing

 • aansprakelijkheids-, ongevallen- en ongevalleninzittendenverzekering

 • Een zeer gezellig, betrokken en hardwerkend team

 • Eens in het jaar een tof vrijwilligersfeest

 • En het belangrijkste: zinvol werk.

Lees meer op www.vluchtelingenindeknel.nl

Interesse? Leuk! Stuur voor 5 december 2013 een mail met CV naar monikewalraven@vluchtelingenindeknel.nl

De meest geschikte kandidaten nodigen uit we voor een gesprek.

0 Shares:
Dit artikel is 5.180 keer gelezen