Tja, ik had er inderdaad al een paar euro aan besteed. En toen kwam de nieuwe iOS… En ik denk dat jullie wel kunnen inschatten wat mijn reactie was: Wat?!Weer betalen? Hoezo? 

Tweetbot 3

Na de eerste schrik, of misschien zelfs irritatie, kwam het besef dat ik toch echt wel superblij word van deze app. Ik had er al zoveel geprobeerd. Maar dit? Dit is hem gewoon.

Wat is €2,69 nou helemaal?

Wees nou eerlijk

Door alles wat we gratis kunnen krijgen zijn we behoorlijk verwend geraakt. Maar zeg nou eerlijk: €2,69 valt best mee.

Want wat koop je zonder na te denken, misschien wel elke dag, voor rond de €2,69? Een Caffè Americano bij Starbucks, een zak drop voor de lekker, of een biertje in de kroeg. Om maar eens een paar dingen te noemen.

Cam Bunton schreef mooie posts over waarom je nu juist wel zou moeten betalen en niet piepen.

Tweetbot, mijn twitterapp

Het lijkt wel een ouderwets liefdesverhaal, en misschien is het dat ook wel. Er zijn er vele geweest (onder andere de originele Twitter app, Tweetdeck en Twitterific (de laatste alleen al om zijn naam)) maar Tweetbot? Dat is het gewoon helemaal voor mij!

Ik gebruik Twitter namelijk vaak; misschien wel te vaak. Om op de hoogte te blijven. Omdat ik wil weten waarom die politiehelikopter nu al een uur boven de buurt lawaai maakt; uit nieuwsgierigheid dus. Als ideeënbox. Om te kijken wat er speelt rond bepaalde onderwerpen. En ga zo maar door.

De veranderingen die mij zijn opgevallen in Tweetbot 3

De grootste verandering is dat de hoofdkleur van grijs naar wit is gegaan in de nieuwe versie. (Vind ik stiekem ook mooier…)

De geluiden bij het verversen van de timeline (omlaag trekken) en bij het openen van een tweet zijn verdwenen. Wat mij niet uitmaakt aangezien ik zo goed als altijd het geluid uit heb staan.

Wat ik wel mis, en ik geloof velen met mij, is dat je een Twitterlijst kon selecteren met een tikje op de bovenbalk en dat je die dan als je tijdlijn zag. Dat was in de oude versie. Je moet nu een Twitterlijst via het vierde of vijfde tabblad benaderen. Bij deze tabbladen kun je kiezen of je ze een zoeken, favorieten, mute filter, retweets, eigen profielpagina of Twitterlijst functie geeft. Tapbots (de ontwikkelaar) heeft overigens wel aangegeven met een alternatief hiervoor bezig te zijn.

De pluspunten voor mij?

  • zelf bepalen wat er in het 4de en 5de tabblad staat;
  • steekwoorden uit je tijdlijn filteren, wat ik persoonlijk echt superhandig vind en vaak gebruik;
  • het automatisch verversen van de berichtenstroom;
  • updates, die wel gratis zijn, om zo snel mogelijk aangesloten te zijn op nieuwe diensten;
  • en hij ziet er natuurlijk mooi en sexy uit!

Verschil met de rest

Qua kleuren en daarmee ook qua uiterlijk zit Tweetbot 3 nu dichter aan tegen concurrenten als Twitterific, Tweetings 2 en de officiële Twitter app. Maar het grote verschil is voor mij gebleven. Tweetbot 3 is met afstand de beste, de leukste en de lekkerste.

Is het je euro’s waard?

Er zijn vast nog wel verborgen pluspunten die ik (nog) niet ontdekt heb of ken. Of dingen die beter zouden kunnen. Maar zoals met zoveel dingen haal je er vaak toch niet alles uit wat er in zit.

Daar komt bij  dat de ontwikkelaars ook goed naar hun gebruikers luisteren.

En het allerbelangrijkste? Ze gaan voor kwaliteit. En ik betaal graag voor kwaliteit!

Heet van de naald

Bij Tweetbot vinden ze de kwaliteit en gebruikers zelfs zo belangrijk dat op het moment dat deze blog klaar stond om de wereld in te gaan er een update van de app kwam. En wat denk je? De lijsten werken weer als vanouds! Een paar andere kleine dingen zijn ook aangepast. Daarnaast beloven ze dat de nachtstand in de volgende update ook weer terugkomt. Dat is nou mijn app!

Downloaden

Tweetbot 3 voor iPhone kost €2,39 (ter introductie) en kun je hier downloaden. Het is helaas onbekend wanneer je de volle mep moet gaan betalen. Maar je zal na verloop van tijd rond de €4,99 moeten betalen.

En de oude app? Die doet het verder ook nog gewoon, maar krijgt geen updates meer behalve dan het oplossen van eventuele bugs.

Betalen jullie voor apps, of juist uit ‘principe’ niet, en al zeker geen tweede keer….?

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
2 comments
  1. De lists zijn al weer terug hoor! In je Timeline screen het woord 'Timeline' ingedrukt houden en voila!

Comments are closed.

Dit artikel is 6.405 keer gelezen