Hyves was in zijn toptijd bijna net zo populair als Sinterklaas. Op het hoogtepunt, in 2009, had de site bijna 10 miljoen gebruikers. Op twee december zal het vriendenplatform veranderen in een games netwerk en is het game over voor de mensen die, tot op de dag van vandaag, Hyves trouw bleven. Ik ging op onderzoek uit om er achter te komen waarom deze ‘Die Hard Hyvers’ na al die jaren zijn gebleven terwijl ook Facebook bestaat.

Tijdens de 42Bis-borrel afgelopen 10 oktober sprak ik met Xaviera over Hyves. Zou het niet fantastisch zijn om daar een blog over te schrijven? We waren het met elkaar eens. Wij vonden dat we alle negatieve marketing aan de kant moesten schuiven. Hyves was en is, op een paar verbeterpunten na, een geweldig Nederlands product.

Ik was nieuwsgierig naar de motivatie van gebruikers om Hyves te blijven gebruiken dus bedacht ik een plan. Maandag 28 oktober heb ik een enquête gemaakt en via een privé bericht verzonden aan Shirley, een echte actieve gebruiker in mijn vriendenkring. Binnen no time had ik 91 respondenten. De belangrijkste resultaten deel ik graag met je.

De ondervraagde Hyvers

Mag ik aan jullie voorstellen, de ondervraagde Hyvers! Zeer actief op het vriendenplatform en ook allemaal te vinden op de ‘HYVES MOET BLIJVEN!!!’ Hyves-pagina. De pagina spoort aan om vooral de petitie te tekenen. Ik stel ze aan je voor op aantallen, in leeftijd, percentage hoogst genoten opleiding, percentage beroep en percentage geslacht.

leeftijd geslacht opleiding beroepDe ondervraagde Hyvers zijn dagelijks of meerdere malen per dag online.

onlineOp NOS.nl werd het volgende geschreven:

Het Nederlandse platform is vooral onder jongeren nog populair. Uit onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat van de 10- tot 14-jarigen nog zo’n 40 procent gebruik maakt van het sociale netwerk. Van de 17-jarigen is nog 22 procent actief op Hyves.

Volgens mij moet er ook een plek zijn voor ouderen online. En als ik naar mijn enquête kijk zou daar best weleens behoefte aan kunnen zijn. Ik weet dat ik het met 91 respondenten niet hard kan maken maar het verdient een behoefte-analyse naar mijn mening.

Beter dan Facebook

Hyves was super succesvol in Nederland totdat iedereen elkaar gek begon te maken om over te stappen en de Amerikaanse machine, die Facebook heet, te spekken. Een soort kuddegedrag als je het goed bekijkt. Zelf ben ik altijd op Hyves gebleven omdat ik niet zomaar een netwerk met mensen weggooi. Ik was er alleen nog reactief te vinden. Dat wel.

Trouwe Hyvers zijn actief en moeten niet denken aan een overstap naar Facebook. Ik stelde de vraag: ‘Waarom bent u liever op Hyves dan op andere sociale platformen?’ Dit zijn enkele antwoorden die ik kreeg:

‘Vind Hyves grandioos beter dan Facebook wat je hier op Hyves doet kun je niet met Facebook mensen zitten op Facebook vanwege de spelletjes en anders niet’

‘Hyves heeft meer, je kan helemaal je eigen profiel maken en het is veel leuker! leukere smileys, gezelligere chatopties en nog veel meer waardoor ik vind dat Hyves moet blijven!’

‘hier zijn m’n vaste vrienden en op fb zitten te veel gluurders, ze zien daar alles bv collega’s’

‘Kan vele Foto’s kwijt en ook mijn verhaal, probeer velen zieken goede hoop te geven ,om niet op te geven op allerlei gebied ben ik daar bezig. Hyves moet blijven.’

‘Omdat ik met mijn Hyves-vriendinnen het leuk heb op Hyves. En zelf leuke plaatjes maken & foto’s bewerken.’

‘hyves is mooier dan al het andere,’

69 Personen geven aan dat ze wel een Facebook profiel hebben maar het te ingewikkeld of niet leuk genoeg vinden.

De populairste functies

Nine, ooit werkzaam bij Hyves Headquarters, gaf gisteren haar ode aan het grootste Nederlandse social network dat ooit heeft bestaan en deelde een artikel van upcoming.nl. In het artikel staan 23 redenen waarom Hyves het beste sociale netwerk ooit was.

Wat gebruiken de ondervraagde Hyves enthousiastelingen het meest? En wat zouden ze er van vinden als Hyves er mee zou stoppen? Toen ik de vragen 28 oktober bedacht, wist ik niet dat op 31 oktober het slechte nieuws naar buiten gebracht zou worden. Dit hebben ze geantwoord:

grafstemming

Quotes na het slechte nieuws

‘Ik vind het afschuwelijk, zodra ik maar twee minuten de tijd heb dan kom ik al online om met mijn vrienden te praten en kijken of er nog wat is gebeurt.’

‘vreselijk al m’n vrienden kwijt’

‘ik ga me eenzaam voelen en de mensen die ik er ontmoet heb zal ik enorm gaan missen’

‘Ik zit al 5 jaar met een groepje door heel Nederland op de Hyves Pittig Plus… Dat is een deel van mijn leven geworden… elke dag opnieuw zoeken we elkaar op en doen spellen, puzzels, praten, delen vreugde en verdriet en soms ontmoeten wij elkaar. Ik zal Hyves zoals ‘tie nu is enorm gaan missen!’

‘Er is totaal geen rekening met ons gehouden. We worden aan de kant gezet!’

En nu?

Hoe je het ook wendt of keert, je hebt vast back in the day een Hyves profiel gehad. Voor de ondervraagden is Hyves meer dan een hobby. Ze delen lief en leed met elkaar en hebben iedere dag contact met heel veel mensen. Misschien wel meer dan jij via Facebook en Twitter. Voor hen is Hyves het enige platform dat ze hebben en willen. Wat zou jij doen als je te horen kreeg dat social media op 2 december niet meer zou bestaan? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt dat Hyves verdwijnt.

Schermafbeelding 2013-11-01 om 11.11.42

 

0 Shares:
102 comments
 1. "Volgens mij moet er ook een plek zijn voor ouderen online. En als ik naar mijn enquête kijk zou daar best weleens behoefte aan kunnen zijn. Ik weet dat ik het met 91 respondenten niet hard kan maken maar het verdient een behoefte-analyse naar mijn mening."

  Ik denk dat Facebook hard bezig is om die plek te veroveren: http://www.tijd.be/bear_and_bull/Facebook_is_zoal

  en een artikel van een paar jaar geleden: http://www.pcmweb.nl/nieuws/ouderen-veroveren-fac

  Maar je hebt gelijk: Hyves was en is, op een paar verbeterpunten na, een geweldig Nederlands product. En dat heeft ook zo z'n voordelen (denk aan privacy gedoe bij Facebook)

  En voor nu: Respect en Krabbel ze!

  1. Er zijn zo veel ouderen op hyves.
   Kan niemand dan ons helpen,dat we ons vrienden clubje bij elkaar kunnen houden.
   Er zijn op mijn hyves ook zieke mensen,die de meeste aardappels al gegeten hebben.
   We vangen elkaar op,als we bv van het ziekenhuis af komen.
   onder zoeken ,of bestralingen.
   We hebben al zo weinig,onze kinderen werken veelal,om ons heen ,verliezen we mensen door de dood.Buren hebben hun sores,en ons leven bestaat vaak uit binnen zitten.

 2. Ik heb me via de Publieke Hyves HYVES UNITED…..SAMEN STERK! letterlijk 2½ jaar ingezet om Hyves niet alleen zo leuk en makkelijk mogelijk te houden na de overname door TMG, maar later ook via Hyves als Hyves moet Blijven en Steun aan Hyves en de petitie die we hebben gemaakt te laten weten dat we Hyves niet kwijt wilden! Ik ben meerdere malen in Amsterdam geweest en heb daar gesprekken met verschillende medewerkers gehad. oa. Marc de Vries, toen nog CEO bij Hyves, ook verschillende Hyves Angels zaten aan de tafel, de designer van Hyves en zo heb ik met een aantal medestrijders geprobeerd het leven in Hyves te houden.
  Juist door deze inzet doet het nu extra pijn, niet alleen omdat ik de strijd verloren heb, maar ook het gevoel heb een dierbare te hebben verloren na een lange terminale strijd! Ik kan het werkelijk niet anders uitleggen…zo voelt het…..boos, verdriet, teleurstelling, maar vooral verlies…
  Ook weet ik als geen ander hoe heel veel mensen zich nu moeten voelen. Mensen met een fysieke beperking zoals ik, gewoon bijna 12 jaar geleden een ongeluk en in 1 seconde was mijn leven van werkend, bruisend, naar ziekenhuis, operaties en revalidatie gegaan. Al die mensen zullen Hyves dus ook extra missen….je kunt vaak je oude hobby's niet meer doen, zoals ik…tekenen, schilderen….ik heb het gecompenseerd door Krabbelplaatjes en Pimpsets te gaan maken voor Hyves. Wat moet ik er nu mee, al mijn zorgvuldig echt jarenlange werk, straks met 1 druk op de knop verdwenen! Natuurlijk heb ik het allemaal op mijn externe schijf, maar wat moet ik ermee zonder Hyves?
  Zo zijn er zovelen….die dagelijks bezig waren met Hyves omdat letterlijk even de deur uitgaan zo'n inspanning is…en je daarna soms dagen moet herstellen. Na een meeting bij Hyves, met de scootmobiel in de trein….moest ik echt een week herstellen!
  Had het allemaal over voor Hyves en de Hyvers.

  In Januari ben ik met Karin de Hyves What's Up @ Hyves begonnen. Een hele leuke Hyves waar iedereen wel iets kon vinden, van leuke spelletjes, een kletspraatje maar ook lotgenoten contacten! Via die site hebben we ook heel veel gedaan voor Hyves, testjes van nieuwe features bv.
  Toch is de naam HYVES UNITED wel altijd gebleven! Ook bij Hyves zelf.
  Ik kreeg gisteren ook een heel lief inboxje van een ex-hyvesangel, die me even persoonlijk bedankte voor de inzet en dat ze ondanks dat ze wel eens zuchtend onze mails las….toch respect had voor onze tomeloze inzet voor Hyves.
  Dat soort berichtjes ga ik zo als een gek even saven…..

  Ik ben nu bezig met websites maken….om zo hopelijk toch nog iets met mijn hobby te kunnen doen.

  Zoals de ex-hyvesangel ook al zei in haar inboxje….Man oh man, wat hebben we toch een leuke tijd gehad met Hyves!
  Dat blijf ik koesteren en natuurlijk al mijn oude vrienden die ik via Hyves heb terug gevonden!

  1. Ik bedank je ook voor al je inzet. ik heb net mijn foto's weg gehaald en dat deed zo'n pijn. Ook nu mijn you tube moet ik doen al weet ik niet hoe? want in de loop der jaren spaar je een hoop. Gewoon alles weg. Mooie bewegende plaatjes .Jou mooie achtergronden en setjes…Wat nu. Wat een steriele wereld nu zonder warmte en sociaal gevoel. En ja ik kan wel huilen. Ik heb 2mnd geleden een nieuwe dure laptop gekocht i.p.v. een tablet want anders kon ik niet met LL op Hyves spelen Kosten mij wel 800 euro. Maar ik had het over voor Hyves Alleen anders om niet. Het was eenrichtingsverkeer denk ik .Ik wens je veel gezondheid en geluk toe meid. en nogmaals dank je voor je inzet XXX hennie abbink

   1. Hallo Meis,

    Ik zag je reactie hier en dacht, zal je toch even bedanken. Ik voel me ook totaal gesloopt. Ineens is bij mij ook de stekker eruit. Wat jammer van je investering, ik heb het vorig jaar ook gedaan een nieuwe laptop, meer geheugen ivm plaatjes maken. Net een jaar Photobucket betaald en Corel PSP X6 Ultimate erbij gekocht……jammer allemaal. Ik vind het gewoon fout dat ze iedereen gewoon maandenlang voor de gek hebben gehouden.

  2. Gelukkig hebben we een uitstekend alternatief in HI5 wat nog meer mogelijkheden biedt die bovendien gratis zijn. Eigenlijk een datingsite maar dat kan je uitschakelen. Ook hier kan gekrabbeld worden, eigen video's plaatsen en ze razendsnel binnen halen van YouTube. Vele hyvers hebben de weg naar HI5 gevonden.

   1. Hoi Dries,

    Ik weet niet zoveel van dit soort Fora af en zag ineens bij iemand die duimpjes omhoog staan, dacht zal eens bij mezelf kijken…zie ik dat er ook gereageerd is……maar over Hi5…ik heb daar ooit in 2008 een account gemaakt, iedereen ziet me staan. Ik heb er schijnbaar ooit ook een groep gemaakt, hoor ik ook van anderen, maar ik kom er stomweg niet meer op. WW vergeten en al dagenlang om ww herstel gevraagd, maar krijg gewoon geen mail Niuewe acc gemaakt met ander e-mail adres….krijg ik ook geen bevestigingslink, dus ik kom er stomweg niet op. Achteraf….ik denk nu…oh ja….daar had mijn zoon me uitgenodigd, maar had al zoveel vrienden op Hyves en allebei leek me overdreven….Leek idd veel op Hyves en er kon toen ook meer bv een webklokje plaatsen (die gadget was bij Hyves nog niet toegestaan) dus had hem daar geplaatst…toen dus… Heb al elk ww wat ik me kan bedenken ingevuld en die acc bestaat echt, want ook Karin heeft me gevonden…kan er alleen zelf niet in! Weet jij iets?

 3. iedereen die krant opzeggen…………………wij weg, hun weg………………

  1. Dat zou een strakke actie zijn Francesco. Ik denk dat dat sowieso wel gaat gebeuren. Kranten zijn voor 30+ niet meer interessant.

 4. Nu moeten we op dat stomme fb waar niets meer veilig is.
  Wat van je prive is dat hebben ze al zoveel malen geschonden.

 5. ik vind het heel erg dat hyves stop en vele met mijn
  ik vind fb niets aan .
  ik zit iedere dag op hyves ,jammer.
  ik ben heel verdrietig .

  1. Ik vind het enorm sneu voor je Alida en voor alle actieve ouderen. Zeker nu ik alle verhalen erachter weet. Ik hoop op een goed alternatief! Sterkte.

 6. ik zit ieder dag op hyve
  ik ben alleen staand en het is alles wat ik heb
  ik heb er heel veel steun gehad in moeilijke tijden
  en heel veel vrienden gekregen
  dei me het gevoel geven dat ik leef
  ik ben erg van slag hier over en niet ik alleen
  vindt het verschrikkelijk er zijn geen woorden voor
  groetjes van tonia

  1. Konden ze maar een speciale kleinere versie van Hyves maken voor jullie. Volgens mij kan dat gewoon. Ik leef met jullie mee. Sterkte Tonia!

 7. MET TRANEN IN MIJN OGEN WORD IK OP MIJN 72ste GEDWONGEN OM AFSTAND TE DOEN VAN MIJN ENIGE SOCIALE VRIEND-INNEN DIE MIJ DOOR DIK EN DUN GESTEUND HEBBEN MET LIEVE WOORDEN LEUKE EN MOOIE GEWEGENDEN PLAATJES DIE IKZELF OOK GRAAG MOCHT MAKEN EN VERSTUREN.
  WAAROM PAKKEN ZE MIJ MIJN FIJNE HOBBY AF ???

  DENKEN ZE DAN HELEMAAL NIET MEER AAN DE OUDERE,INVALIDE,ZIEKE MENSEN DIE ZO NOG MEER VEREENZAMEN

  DENKEN ZE DAT ZE ZELF EEUWIG JONG BLIJVEN EN GELD BOVEN ALLES KIEZEN.

  WAAROM ???????

  1. Woorden schieten mij nu tekort meneer van Varik. Ik zou willen dat het anders was. Dat ik u kon helpen. Ik begrijp uw verdriet. Heel veel sterkte de komende tijd en geniet nog even van Hyves nu het nog mogelijk is.

  2. Lieve W.B.van Varik….GELOOF ME….HYVES DENKT ALLEEN AAN ZICH ZELF EN NIET AAN MENSEN ZOALS JIJ EN IK…HET GAAT ZE OM DE POEN EN NATUURLIJK IS DAT TE BEGRIJPEN MAAR ZE HEBBEN NU ECHT EEN FOUTE KEUZE GEMAAKT.
   WAT NOG ERGER IS…DE OPRICHTERS DIE LACHEN IN HUN VUISTJE, DIE ZIJN BINNEN.
   WIJ STAAN NU MET ZIJN ALLEN BUITEN…IK VIND WEL WAT ANDERS DENK IK WAARIN IK MIJN HOBBY KWIJT KAN….MAAR ZOALS U DIE VELE DIGITALE VRIENDEN VERLIEST……IK WENS U HEEL VEEL STERKTE.
   MISSCHIEN KAN U UW VRIENDEN OVERHALEN OM EEN FACEBOOK ACCOUNT AAN TE MAKEN DAN KAN U ELKAAR DAAR WEER ONTMOETEN.

   LIEFS CORRY

  3. Beste meneer van Varik,
   Ik vind het net zoals u verschrikkelijk dat Hyves weggaat.
   En ik voel me nog bozer om het feit dat ze willen stoppen sinds ik dit lees.
   Ten eerste is het on-respectvol tegenover de mensen die er altijd voor ze zijn geweest,
   Ten tweede sta ik achter u en uw mening.
   Als hyves alles was dat iemand nog had, waarom laten ze het dan wegnemen door problemen met geld…

   Ze hadden van tevoren al zien aankomen dat dit misschien ging gebeuren en ze hadden misschien geld kunnen inzamelen.

   Nog veel succes en ik hoop dat het misschien toch nog goed komt.

 8. k zit ieder dag op hyves
  ik ben alleen staand en het is alles wat ik heb
  ik heb er heel veel steun gehad in moeilijke tijden
  en heel veel vrienden gekregen
  dei me het gevoel geven dat ik leef
  ik ben erg van slag hier over en niet ik alleen
  vindt het verschrikkelijk er zijn geen woorden voor

  1. U bent ook een beetje een boefje ;-) omdat u de tekst van Tonia heeft gekopieerd. Maar dat geeft niets hoor! Ik leef met u mee. Heel veel sterkte de komende tijd.

 9. ik ben er heel erg boos om dat hyves stopt
  ik heb ook facebook maar hyves is nr 1
  waarom wordt hyves gesloten zijn die rotspelletjes dan belangrijker
  dan het sociale contact en dan al meteen op 2 december
  waarom dan niet een maand later
  iedereen heeft al plaatjes klaar voor de kerst en tubes
  zelfs de gezellige kerstdagen mogen wij niet meer meemaken
  wij zeurden zeker te veel met zijn allen
  heb er geen woorden voor diep bedroeft

  1. Ik ben het helemaal met u eens! Misschien kunnen we, met voldoende reacties onder dit artikel, een standpunt innemen bij TMG. Weet niet of ze daar gevoelig voor zijn. Het is het proberen waard lijkt mij. Een kleinere versie van Hyves voor ouderen zou al fantastisch zijn! Vindt u ook niet?

  1. 't Is niet zo verbazingwekkend dat er zoveel ouderen Hyves gebruiken hoor Seb…ben zelf 68 jaar….mensen van alle leeftijden maken gebruik van sociale media….maar Hyves is wel de leukste. Zelf gebruik ik Hyves zowel als Facebook…maar als ik moest kiezen koos ik Hyves….ben naar Facebook gegaan omdat veel vrienden Hyves verlieten voor Facebook…en zo behoud je dan toch die contacten.
   Maar ik vind het ontzettend jammer dat Hyves gaat stoppen…kan dan alleen m'n spelletjes nog doen zoals Landleven..
   Ik krijg het nog druk op Facebook…als al m'n Hyves-vrienden zouden overstappen….

  2. hallo Sep. ik wil wat zeggen ze stoppen nu , en ze zeiden we richten ons op een doelgroep van 20 jaar etc, maar ze zijn de baby boom geboorte golf na de oorlog, mensen zoals ik die zijn geboren 1946 tot 1950 dus wij zijn gewoon gedumpt, en er zitten er veel van die mensen op hyves en vinden dit gewoon leuk, ik heb buren van die leeftijd 60 61 65 en ik ben 67 en vind landleven van hyves heel gaaf maar dat word ons gewoon afgenomen,chatten fotos en praten met elkaar, maar!! die mensen die ons dit aandoen vergeten dat wij!! na de oorlog alles weer hebben opgebouwd, en aan ons word niet gedacht we worden niet eens genoemd, dit verhaal moet je iets mee doen breed in de media zetten, ik stop ermee want ik kan nog lang doorgaan.groeten tiemen.

  1. Ja, Aaron. Ook kinderen hebben naar mijn mening nog recht op Hyves hoor! Maar jij bent vast ook heel erg slim zodat je Facebook heel makkelijk leert gebruiken, toch? ;-) Dat gaat voor ouderen die Hyves gewend zijn iets moeilijker.

   1. ik snap t niet als ik n reactie wil plaatsen hier onderaan dan staat er steeds een ongeldig mailadres ??? terwijl ik hier wel kan reageren maar goed weet ook niet wat er is dus daarom hier mijn reactie :)
    kzelf heb hier op hyves altijd veel plezier gehad en wil dat eigenlijk helemaal niet missen jazeker zijn er andere site,s maar hier heb ik vele vrienden gemaakt en die wil ik graag houden hier op hyves ook mn profiel heb ik jaren bijgehouden en waarom moet hyves nu weg ? ik zie dat vele met mij hyves wil behouden graag zou ik dan ook horen/zien dat hyves blijft

 10. Tip voor de Hyvers: richt een Facebookgroep op voor al je Hyvesvrienden. Je kunt de groep op openbaar, besloten of geheim zetten. Daar kun je dan met je eigen cluppie in alle beslotenheid van alles en nog wat uitwisselen. :)
  En……er is ook nog clubs.nl en forum2go…

  1. Ik heb in Facebook zo'n groep aangemaakt, omdat ik mijn lieve vrienden en vriendinnen, waarmee ik sinds 2007 lief en leed heb gedeeld niet wil verliezen. Helaas kan niet iedereen over, omdat ze geen Facebook hebben en ze kunnen deze lieve mensen niet verplichten om een Facebook account te nemen. Wat het uitwisselen betreft… uitwisselen is maar heel beperkt op Facebook. Op Hyves kon je je eigencreativiteit kwijt, alles indelen zoals je het graag zag. Facebook is het alleen klikken, foto's erop zetten, stilstaande plaatjes, geen muziek die afspeelt als ze op je tijdlijn komen kijken. Eigenlijk star en saai. Ik ga hyves zeker missen, ik zit er dagelijks op. Het doet pijn in mijn hart dat een site als Hyves baan maakt, alleen maar voor dat stomme geld.

 11. Oude dingen die verdwijnen, het is van alledag. En vernieuwen is niet voor iedereen even leuk of makkelijk. Het is als een auto: ooit moet je je geliefde ouwe knar wegdoen en met een nieuw in zee gaan omdat ie bakken geld kost zonder dat er nog aan te winnen valt. En het is niet dat de stekker uit ALLE sociale media wordt gehaald, zoals het artikel vergelijkend vraagt.
  Neem je vrienden gewoon mee naar een ander netwerk en deel de gebruikservaringen en – tips met elkaar. Voor je het weet zijn jullie terug één geheel. Of bezoek elkaar in het echt. Lijkt me nog zoveel leuker (indien haalbaar)

  1. Makkelijk gezegd Benny. Maar een eigen invulling van een achtergrond maken zit er dan niet in…Ja een stukje omslagfoto meer niet. Dan nog de vrienden van je vrienden? De mooie sites die mooie glitterplaten maakten Wat voor een site zou jij dan kunnen noemen die dat allemaal kan? Waar je gadgets kan maken en plaatsen? Nee FB doet lekker mee in de moderne tijd? Daar word er alleen plaatjes gedeeld zodat je wel 20x het zelfde plaatje ziet? Ik heb een account bij FB maar ik kan je zeggen dat de instellingen niet makkelijk zijn voor een oude dame of heer hoor? Nog een paar jaar dan is hier alles op zijn Amerikaans. De voedselbanken hebben we al en de zwervers ook…Is dit de vernieuwing die je wilt? Het begint met de media ..waar zullen we eindigen? Nee geef mij maar een oldtimer. groetjes van mij

 12. @seb: Ja, dat is al jaren zo. Veel goedemorgen/welterusten/fijnedag-topics rijkelijk voorzien van glitterplaatjes. Dat is wel een indicatie. Maar ieder z'n ding natuurlijk. Sneu voor die groep dat het verdwijnt, want het voorziet in een belangrijke sociale functie.

 13. Inderdaad vervelend voor het kleine groepje die-hard Hyvers die nog over is gebleven. Maar toch zeker 2/3 jaar geleden was al duidelik dat Hyves nooit opgewassen was tegen grootmacht Facebook die eraan zat te komen. Dat was duidelijk. Hyves bestond uit een hele foute layout met nog foutere emoticons en een rommelig uiterlijk

  1. Veel actieve Hyvers hebben juist plezier in het maken van achtergronden, ben ik achter gekomen. Ik pleit voor de gedupeerden om een kleinere variant van Hyves te behouden. Een foute layout is dus maar een mening van een groep mensen.

 14. jammer dat hyves alleen een spelletjes programma word dat niemend hier wel iets van maken wil.

 15. hyves moet blijven…zoveel mensen die er hun vrienden hebben zoveel mensen die hun dagbesteding hier aan hebben omdat ze door wat dan ook aan huis gekluisterd zijn! pak hun dit toch niet af!

 16. Ik ben zelfs dit jaar nog in Amsterdam bij HQ op bezoek geweest om als Fanatieke Hyver eens van gedachten te wisselen.
  Toen men mij vertelde dat men zich op de kids ging richten voelde ik het zwerk al drijven.

  Doodzonde dit!

  1. We zijn er nog niet klaar mee Tonny! Vraag mensen in privé berichten de link naar dit artikel door te sturen met de boodschap om te reageren. Dan kunnen wij kijken wat TMG als alternatief kan bieden.

  2. Ja ik nam je mee naar een meeting met de directie. Ik voeg net eentje van de TMG groep toe op Facebook en je doet precies hetzelfde je bent een aparte hoor een goeie vent ik wens daarom het allerbeste toe

 17. Hyves gaat juist dood als je het in een game site maakt!
  Er zijn meer mensen dan hun denke die er dagelijk op zitten
  Ja er zijn eer fb mense maar dat komt vooral omdat er veel engelse mensen daar op zitte
  Hyves is een Nederlandse webpagina!
  En wij mensen zijn daar trots op!

  1. Trots mag je zeker zijn Semmy. Geef de moed nog niet op. Vraag aan je vrienden hier te reageren dan kunnen we misschien een alternatief voorstellen bij TMG.

   1. kzelf heb hier op hyves altijd veel plezier gehad en wil dat eigenlijk helemaal niet missen jazeker zijn er andere site,s maar hier heb ik vele vrienden gemaakt en die wil ik graag houden hier op hyves ook mn profiel heb ik jaren bijgehouden en waarom moet hyves nu weg ? ik zie dat vele met mij hyves wil behouden graag zou ik dan ook horen/zien dat hyves blijft

    1. De vraag is: 'Wat kunnen wij er met z'n allen aan doen om dit tegen te gaan?' Er is een petitie die 7000 keer is getekend. Wat wordt daarmee gedaan? Wanneer hier meer mensen reageren, kunnen wij ook iets betekenen. Hoe zorgen we voor meer reacties? Van het aantal reacties die er nu zijn, gaat TMG giechelen. Dus stuur iedereen die je kent op Hyves een bericht met de link naar dit artikel en de vraag om hier een reactie te plaatsen. In het artikel staat ook nog een link naar de petitie die getekend kan worden. Die vraag zou ik persoonlijk ook stellen. Alleen zeggen dat Hyves moet blijven helpt niet. Er moet actie ondernomen worden en dat gebeurd nu te weinig.

 18. Je moet niet weten hoe blij ik ben dat iemand een onderzoek gedaan had.
  Ik wil dus totaal niet dat Hyves weggaat. Ik heb vele vrienden op Hyves ontmoet, veel leuke tijd gehad.
  Ik had een plaats voor mijn ideeën, voor mijn verhalen etc.

  Gister toen ik las dat het op 2 Dec weg ging had ik echt voor een moment: En dan? Waar moet ik dan heen? Ik heb Facebook al is geprobeerd, maar het viel me zwaar tegen.

  Hyves word nog veel gedaan door roleplayers en er zijn echt een heleboel roleplayers die niet willen dat hyves weggaat.
  Ik ben ook een van de roleplayers en doe het al 5 jaar.
  Als er iets is iets wat ik nu niet kwijt wil is het Hyves.

 19. van mij moet hyves blijven
  ik vind het veels te leuk
  en de kleuren van hyves spreek mij ook enorm aan
  ik ben nu al vanaf 2009 bij hyves
  en dat was voor mij ook de 1ste sociale netwerk op internet
  waar ik lid van werd
  daar is het bij mij begonnen
  ik zit elke dag op hyves ik vind het zo leuk
  en heb veel vrienden daar gemaakt
  en vele hebben geen facebook of twitter of zo
  alleen maar hyves
  en al die vrienden raak ik nu kwijt
  heel erg spijtig is dit
  HYVES MOET BLIJVEN!!
  veels te leuk en mooi !!

  1. ik vind dat ook zins 2008 elke dag chatten met vrienden en heb ook geen facebook twitter maar nu alleen op mobiel

 20. JA WAT KAN EN ZAL EN MAG IK SCHRIJVEN,
  IK BEN ZO KWAAAAAAAAAAAAAD EN TELEUR GESTELD, DAT ONZE HOBBY WEG WORD GEGOOID VANWEGE GELD.
  WE BETALEN ONS BONT EN BLAUW AAN ALLES IN DIT LAND, EN NU BOEM WEG SOCIALE CONTAKTEN WEG HOBBY WEG VRIENDEN, WEG M,N KRABBELSITE WAAR IK VEEL GELD TIJD EN ENERGIE IN HEB GESTOKEN. EEN SPELLETJES SITE, NOU DAT IS ECHT NIET LANG GRATIS HOOR WANT DE JEUGD HEEFT ZOVEEL SPEL COMPUTERS ONGELOOFLIJK, EN WIJ DE INVALIDE DIE DIT ALS HUN LUST EN LEVEN ZAGEN MOGEN VOORAL NIET KLAGEN, WE MOETEN ZEKER NAAR EEN BORDUUR CLUBJE OF ACHTER DE GERANIUMS. EN FB KAN JE NIET ZO BEVEILIGEN ALS HYVES EN VIND IK OOK NIKS AAN, MOEST VOOR GOLDMEMBER BETALEN, EN VOOR BUCKET, WAS DAT NOG NIET GENOEG. ER ZIJN ZEER VEEL WELVARENDE MENSEN IN NEDERLAND KUNNEN DIE ER NIETS AAN DOEN VOOR ONS OM HYVES TE BEHOUDEN. GOH HEB ER NIET VAN GESLAPEN BEN ECHT SUPER VERDRIETIG, PIK MAAR NOG MEER AF VAN ONS, EN DE REGERING GEEFT HET WEL WEG. DIE KRIJGT WEL GRATIS REKLAME RUIMTE IN DE KRANT WANT DAAR STAAN ZE MEE IN HUN HAND OP DE FOTO ZODAT EEN IEDER HET ZIET, ER HEEEEEEEEERST ZEER VEEL VERDRIET DE HYVERS BESTAAT NIET MEER. WIE WEET ZIEN WE ELKAAR OOIT WEER.

 21. Ik vind het triest, al mijn PSP werken weg straks, ja je kunt ze wel terughalen maar wat heb ik eraan, wil het delen met andere Hyvers, vraag me af hoeveel werk de Telegraaf ervoor gedaan heeft om Hyves te behouden, niet veel volgens mij, weg is maar weg en nu wordt het zo'n achterlijk Game
  gedoe of daar al niet genoeg van is, zul je wel lekker voor moeten betalen.
  Nou ik hoop dat het dan maar helemaal ter ziele gaat, want dit wat voor veel mensen een pracht tijdverdrijf dat wordt ons toch maar mooi afgepakt.
  En hoe gaat het met de medewerkers van Hyves???? eruit allemaal???

 22. geef ons hyves trug waarom weg hallen alles draait om geld maar niet om mensen belang he
  allemaal boos hier hoe meer beter

 23. Ik vind dat hyves moet blijven ik ben er nog elke dag mee bezig en waar moet me maatje the dark knight heen met zijn foto’s ben het er niet mee eens dat het gaat stoppen HYVES moet blijven

 24. waar zijn julie mee bezig..waarom moet hyves nu verwijderd worden..altyd weer dat klote geld

 25. Alweer een typisch Nederlands sociaal media naar de haaien. Ik kan niet begrijpen dat de Directie van de telegraaf eerst Hyves opkoopt met een miljoenverlies.
  Of was er soms al een belangenverstrengeling met de games sites.
  Zelf denk ik van wel. Een mooi opzetje.
  Het is alleen het geld wat telt.
  Ik wens nooit iemand iets toe, maar nu….
  Ik wens dat die man met die dit op zijn geweten heeft later alleen in een bejaardentehuis en uitgekleed door de verkeerde mensen (dus geen dubbeltje meer over houd) in een luier vol poep zijn zonde eens zal bedenken. Hoeveel mensen hij verdriet heeft aangedaan. En ook zijn dikke kop zal slinken van armoe.

 26. ik ben ook heel boos dat hyves stopt..al mn lieve vrienden in een klap weg! je kunt er zoveel in kwijt, je blijdschap maar ook je verdriet of zomaar wat gelul…zelfs mijn mickey is bekend geworden door hyves…al mn mooie gadgets, fotos, krabbels en reacties van mn lieve vrienden..hun troost als je t ff niet meer ziet zitten…ik zit elke dag op hyves..zal t vreselijk gaan missen…weer de eenzaamheid in…

 27. Voor velen valt er een sociaal netwerk weg als Hyves stopt,dat,terwijl ik merkte dat velen toch terug begonnen te komen van fb omdat men hyves gezelliger,leuker,persoonlijker vond
  Het is alsof je na jaren Libelle lezen verplicht word naar Autoweek te moeten….dat is geen vrije keus meer,helaas,ook hier draait het toch weer om de centjes..eh,euri.s dus
  Jammer,kheb genoten en veel vriendschappen opgebouwd vanaf 2008….triest….

 28. Ik zit elke dag op hyves, elke avond stuur ik een krabbel naar vrienden die ik via hyves heb leren kennen wel niet in levende lijve maar het voelt als of ik ze persoonlijk ken, OOh wat zal ik het gaan missen, echt heel erg dat er helemaal geen rekening wordt gehouden met zoveel hyvers, maar ja dat is met zoveel dingen het geval. misschien komt er nog eens weer zoiets als hyves!!!

 29. Zo jammer……..
  Wat heb ik mooie momenten, uren, dagen, weken, maanden, jaren gehad op Hyves en nog, maar nu wel met een weemoedig gevoel……….wat zal ik het missen, ieder dag weer.
  Wat een werk zit erin, veel plaatjes gemaakt wen verzonden, ook t.a.v. anderen. We konden elkaar bemoedigen, troosten, herinneren, aansporen enz. enz.
  Dat gaat nu allemaal weg, jammer, jammer, jammer.
  Weten jullie op de Hyves redactie wel, hoeveel mensen dit enorm gaan missen?
  Ik denk dat jullie dat niet weten
  Hoop dat de Hyves redactie nog gaat inzien, dat de stekker er echt niet uit mag……………….laat Hyves blijven!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. ga dan even kijken bij hi5.com is is net zo iets als hyves
  ik vind het ook heel jammer dat hyves stop ik zat hier elke dag
  op krabbel piraten video heb ik daar alemaal heb ik ze verwijdert
  ze doen toch wat ze willen zo gaat

 31. Ik vind het zo pijnlijk om te moeten vernemen dat hyves ermee stopt
  hyves is voor mij het enigste waar ik contacten heb kunnen maken sinds 2007
  persoonlijk vrienden aan over gehouden
  zit zowat de hele dag op hyves voor de contacten na mijn rugoperatie
  hyves is zoveel meer en persoonlijker dan fb
  je kan er alles delen,gesprekken voeren etc
  is zoveel persoonlijker dan fb
  verdrietig ook voor de vele ouderen en zieken en eenzamen
  die deze sociale media gebruiken om nog wat contacten
  te kunnen hebben
  om hun verhaal kwijt te kunnen
  wordt hier zo intens verdrietig van met de gedachten dat het per 2 december stopt
  hyves moet gewoon blijven

 32. Ik zal Hyves zeker missen een hele leuke tijd heb ik hier gehad. Als beheerder van divers publieke Hyves kwam ik met HyvesHQ regelmatig in contact, toen de topics verdwenen toen merkte ik al dat veel Hyvers hier erg over teleurgesteld waren. De topics waren toch net als de games de "paradepaardjes" van Hyves, ik heb hier veel leuke mensen leren kennen. De samenwerking met sommige beheerders verliep stroef maar het waren toch voornamelijk Karin en Angel (van Whatsup) die de klachten deden door hun inspanningen werd hyven voor velen een begrip. Ik zal Hyves zeker missen de kliekjes op de topics met wie ik regelmatig botste, en de mooie krabbels die ik altijd ontving van trouwe krabbelaars. Zoals gewoonlijk komt aan alle mooie dingen een eind, en neverending stories bestaan nauwelijks meer….Hyves thanks for all the sweet memories that you gave me i will cherish them and i will never forget them…..

 33. Hallo.
  Ik ben sinds 2008 op hyves. Ik ben er dagelijks mee bezig geweest en tot het eind zal ik er zijn. Veel vrienden zijn gekomen en gegaan.
  Maar er zijn vrienden bij die er al zijn vanaf het begin. Daar zijn zieken , alleenstaande en gehandicapten bij .Zij worden nog het meest getroffen
  als ze hyves moeten missen .Hyves mag gewoon niet stoppen

 34. Ik run een wedstrijd site met 100 mensen die strijden om thema,s…die we met elkaar invullen. tubes, scrapmapjes,..etc, daar krijgen ze een Award voor,als er massaal op hun crea word gestemd!!! dat doen wij 1 x in de 14 dagen….dit doe ik , ….omdat ik het leuk vind en de groep vind het helemaal te gek ,…we babbelen met elkaar..we delen mooie tubes uit. we zien elkaar 1 x in het jaar…ook zijn we verbonden met nog meer van deze site,s .ik noem ze collega,s….die hebben dan weer andere thema.s….ons hobby is PSP…..dit is voor ons zo uniek,daar kan fb en HI5 niet tegen op.nu zoeken wij een plekje waar wij dit kunnen gaan doen,iemand een idee.LIEFST BLIJVEN WIJ OP HYVES.

  1. Ze willen straks met de extra serverruimte die over is, cloud opslagruimte verkopen. Maar wat nu als TMG een gedeelte van die ruimte gebruikt om Hyves op te houden voor een beperkte groep mensen tegen een laag maandelijks bedrag. Iedereen blij denk ik dan. Wanneer we hier veel en veel meer reacties krijgen, hebben we misschien een poot om op te staan.

 35. Schandalig!! IK leid al 5 jaar een groepshyves PitrtigPlus voor ouderen boven de 50..heb veel tijd besteed aan het bedenken van leuke topics, we deelden lief en leed met elkaar… en waarom mogen wij dit niet meer hebben? Denk vooral aan de eenzame of in valide oudere, die veel plezier uit hyves haalden.. Games.. wat nou, games…die zijn er meer dan genoeg. De oudere woirdtr weer eens aan de kant geschoven…gaat het alleen maar om geld?

 36. HEEL VEEL STERKTE ALLEMAAL MET DIT VRESELIJK VERLIES.
  VERGEET NIET DAT GOD ALTIJD KLAAR STAAT OM JULLIE IN LIEFDE TE OMARMEN.
  OP ZONDAG IS HET ALTIJD HEEL GEZELLIG IN DE KERK.
  KOM ALSTUBLIEFT BIJ ONS LANGS, WANT OOK WIJ LOPEN AL JAREN LANG LEEG. U KRIJGT OOK GRATIS KOFFIE.
  EN SOMS EEN SPECULAASJE, MAAR DAT HANGT VAN DE DONATIES AF. SOMS ZIJN ZE WEL OVER-DATUM, MAAR NOG STEEDS HEERLIJK.
  WIJ HEBBEN GEEN WIEFIE TIJDENS ONZE DIENSTEN, MAAR NA AFLOOP ZIJN ER WEL JONGEREN DIE VEEL WETEN OVER INTERNET. U KUNT BIJVOORBEELD LES KRIJGEN OVER TWITTEREN. OOK ZIJN ER FIETSENMAKERS DIE UW ROLSTOELWIELEN KUNNE UITBALANCEREN.
  WIJ DISCRIMINEREN NIEMAND, EN TOLERANTIE STAAT HOOG IN ONS VAANDEL.
  EEN KEER IN DE MAAND DOEN WE LEUKE DINGEN. ZOALS BIJVOORBEELD KAARTEN, MONOPOLIE OF SNORKELZINGEN.
  VAN HYVES HEBBEN WE GEEN VERSTAND, MAAR IN DE KRANT HEB IK GELEZEN DAT HET BETER IS DAN FACEBOOK. JAMMER DAT HET STOPT. MAAR U HEEFT DAN WEL MEER TIJD OM NAAR ONZE KERKDIENSTEN TE KOMEN.
  U BENT NIET ALLEEN.
  EEN WARME OMHELZING.
  EN GOD IS LIEFDE, EN LIEFDE IS GOD. HYVES BRENGT DOLENDE ZIELEN SAMEN. SAMEN MAAR TOCH VERLOREN. KOM NAAR DE KERK.

 37. op Hyves zitten heel veel ouderen op
  wat moeten die met dat moderne faceboek
  zelf heb ik 30 duizend foto's op Hyves staan op verspreid over verschillende groepshyves.
  het is mijn hobby , wat moet ik nu doen ???
  ik heb gejankt en zal Hyves echt missen
  bedankt mensen

 38. Ja hyves is veel leuker dan facebook of wel smoeleboek , En wat gebeurt er met mijn freaknachthyves.nl van djfranck ?? Kijk daar eens naar wij worden weer aan de kant gezet hyves moet blijven dus.

 39. Waarom moet dit verdwijnen waar zoveel mensen plezier aan beleven.
  Draait het dan alleen maar om de jeugd ??
  De Babbelbox is een site waar veel mensen op zitten die de deur niet meer uitkomen vanwege een ziekte ouderen en eenzame mensen.
  Onze beheerster is een geweldig mens die iedereen een hart onder de riem steekt.
  Wij maken veel plezier onder elkaar met grappige plaatjes.
  En dat word ons allemaal afgepakt

 40. Jeetje ben ik boos en teleurgesteld alles draai om geld
  Denk ook eens aan die mensen die verbonden zijn met hyves .zit elke dag op hyves
  Neem dit niet van ons af

 41. Veel reacties, hier en elders op de site.
  Jammer dat het geld van een groot bedrijf het weer moet winnen van wat mensen graag willen. Hyves is voor mij altijd mooier, grappiger, leuker en socialer gebleven. Met het verdwijnen van Hyves als social medium is mijn tijd als gebruiker van sociale media voorbij, althans voorlopig. Ik sta op Facebook maar ben er nooit en Twitter trekt me niet.
  Velen met mij voelen het als een verlies.

 42. K heb potdorrie nog mijn goldmember betaald voor 3 maanden omdat ik een herinnering kreeg van Hyves…waar zijn ze mee bezig…stelen ze nu ook al…wat gaan ze doen met die centjes van mij.?
  Er is hier duidelijk alles al gezegd en ik weet dat Angel en Karin zich voor 200% hebben ingezet voor de leden.
  Ook weet ik dat Hyves(personeel)ik noem geen namen, met antwoorden kwamen…brutaal en zonder respect.
  Karin en ik zeiden altijd tegen elkaar….ze doen wat ze willen…………en zo zie je…"ZE DOEN WAT ZE WILLEN"
  Karin is stug doorgegaan…Angel natuurlijk ook maar die ken ik niet zo goed.
  Ik heb de handdoek in de ring gegooid met al die vernieuwingen waarop we niet zaten te wachten……….maar dat was nodig volgens Hyves, Je moet met je tijd meegaan en met vraag en aanbod….maar er was duidelijk geen vraag om dingen te veranderen…hoeveel keer dat al is aangegeven aan het personeel van Hyves…….OK de gamers…..misschien dat die een positieve ervaring hebben…..maar voor al die andere trouwe Hyvers was het soms wel eens een beetje te veel van het goede……..hoewel goede….vooor vele hyvers en m.n. de ouderen 65+ e.d. werd het een gepuzzel…en was de puzzel eenmaal opgelost dan kwam er wel weer een nieuwe die nergens op sloeg.
  Al met al….HYVES blijft een prachtige site die ik erg ga missen…prachtige layouts voor je profiel en die je zelf kan maken, de ondersteuning van veel bestanden die je kan plaatsen zoals JPEG, GIF, PNG….wat zo fijn is als je een prachtgroep heb voor mensen die werken met photoshop en paint shop pro…….niets is zo mooi om iets te laten zien wat je zelf hebt gemaakt…de groepen met de mooie forums, waar vind je dat.
  HYVES, je hebt het helemaal verziekt voor je zelf en het ergste is voor heeeeeeeeel veel mensen die nu in de kou staan.

  Grt Corry

 43. komop dit is niet leuk dan kun je niet met elkaar chatten stom dat is leuk om iets aftesprekken stommmmmmmmmmmmm

 44. mijn broertje vind dat echt niet leuk ik ook niet hij heeft nog maar net 2 week een profiel op hyves en dan moet dat weg

 45. Jammer dat Hyves ermee stop.
  Zoals zoveel dingen in deze crisistijd, stopt ook Hyves ermee.
  Ik weet alleen niet of dat met de Crisis te maken heeft.
  Maar het was een mooie website.
  Heel duidelijk, veel plaatjes en je kon een publieke Hyves maken,
  waar andere mensen lid van kunnen worden.
  Hyves gaat niet helemaal weg. Hyves blijft bestaan voor de Games.
  Dus het gaat niet helemaal weg.
  En hopelijk komt het ooit weer terug.
  Blijft de publieke Hyves nog bestaan?
  Dat heb je niet op Facebook.
  Wie weet na een tijdje.

 46. Via Hyves zijn wij de Stichting Pro-Respect begonnen, tegen racisme, discriminatie & homofobie in het voetbal, dat was in 2007 en een groepshyve met bijna 60.000 leden.
  Bovenstaande verhalen zijn ook ons bekend, ouderen, jeugd en jongeren die gewoon niet op FB willen zitten, voelen zich in de kou gezet door Hyves always in touch with your friends, nou laat always er maar af!
  Ook mensen die door een beperking alleen op hun vertrouwde Hyves konden chatten en krabbelen voelen zich in de steek gelaten.
  Hyves denkt dat het er beter vanaf is zonder "Sociale functie", de grootste fout die het heeft gemaakt, spelletjes kun je overal spelen tegenwoordig, Hyvers keren niet terug naar een lege site zonder "sociale contacten" enkel en alleen om een spelletje te spelen.

 47. Geef ons aub onze hyves terug… ik ben een alleenstaande vrouw en zit graag op hyves .
  Iedere dag kijk ik weer uit naar die leuke en lieve krabbels van mijn vrienden.
  Laat het ons niet afnemen.
  En de spelletjes site die het gaat worden is nu al gedoemd ten onder te gaan, omdat ze nooit kunnen concureren met facebook.
  Die zal daarin altijd de grootste blijven.
  En ik vind aan facebook geen zak aan.
  Dus help ons om onze hyves te behouden.
  Dank U.

 48. Hallo ik zag het bericht voor bij komen,,, zelf heb ik pas een hart infarct gehad,,en ben nu nog ziek van ander dingen ,,ga ik maar niet over uitwijken ,,Vele mensen onder ons Hyvers ,zitten met het zelfde probleem,, Ziek of niet ziek,,toch elke dag trouw naar de website van hyves,,

  Ja je heb 2 publieke hyves,,en de leden kan je niet laten wachten toch?
  In augustus ga je plaatjes maken voor de kerst hyves .Ja mensen lach niet maar voor ons zorg je dat je kerst hyves vol staat ,voor de mensjes,
  Dan krijg je ineens een bericht Hyves stopt per 2 dec,,, ja mooi ,maar wat nu????
  Facebook ?? kan ik daar mijn plaatjes kwijt, ?? nee

  Hyves wil verder met games,,maar word er op deze aardbol ook gedacht,aan de groep zieke, eenzamen mensen oudere,,
  En de mensjes die hen site kwijt raken,,,,,Draait er dan alles om geld??
  mensen waar zijn we mee bezich,,
  Laat hyves hyves zijn, Zo als het is zo als het was
  Groetjes Bo

 49. mensen tonen tegenwoordig geen intresse meer naar elkaar. mensen denken alleen maar hun zelf.
  en mensen denken alleen maar aan geld geld geld. geld maakt je niet gelukkig je hebt het alleen nodig.

 50. Ja, ik vind heel jammer, vanweg mijn eenzaam bent.
  Met vrienden heb ik vveel plezier elkaar krabbels en groet van mij
  Ik ben echt doof en plezier met hyves .
  jammer "STOP"

 51. Het is schandalig dat hyves stopt, vooral voor de feestdagen veel ouderen zijn alleen en hadden en hebben aan hyves een oppepper dit is te gek voor woorden,hyves moet blijven heb er geen woorden meer voor

 52. Ik heb dit op F.Book gezet !! veel Hyves vrienden zitten daar nu op !!
  Ik heb gevraagd om dit te lezen en te delen..en actie te ondernemen..
  KLAGEN HELPT NIET !!! Er was 'n Nick..die beloofde de mensen dat hij 'n nieuwe hyves aan 't maken was !!
  IN 2 DG TIJD Bijna 3000 stemmen.. De site van Nick is nu door hyves geblokt en binnen 4 dg word hij verwijderd..
  Mischien was 't toch 'n oplichter !!!! Ik vond dit heel erg zoveel eenzame mensen te bedonderde…..Ik ho op dat de telegraaf ook ten onder gaat !!! ..Mensen koop geen telegraaf meer !!!….ik stop er mee !!! ik word te emotioneel !!

  1. NICK IS EEN BEDRIEGER…GOED DAT JE NIET MET HEM IN ZEE BENT GEGAAN, HET IS EEN KNULLIG JOCH..GEEN VERSTAND VD NEDERLANDSE TAAL EN NIETS TE MAKKEN…HOE GA JE DAN EEN 2E HYVES OPZETTEN…FF GOED NADENKEN.

 53. Ik zou wel eens willen weten wat men met de software gaat doen
  Gaat dat de vuilnisbak in..?
  Dan wil ik die vuilnisbak wel zijn en kijken of ik er een doorstart mee kan maken

 54. 80 % GAMERS, 20 % AAN SOC. KONTAKTEN…WAAROM MOETEN DIE 20 % ERAF…DAT KLEINE PLEKJE IS ONS NIET GEGUND….WORDEN ZE NU ZOVEEL ARMER VAN ONS ?….KAN ME NIET INDENKEN………HET IS ONS GEWOON ONTNOMEN, TRIEST.!!

 55. Het is toch duidelijk lijkt mij dat de meerderheid van de mensen er tegen zijn dat Hyves gestopt word..Zegt dat dan echt niet genoeg voor de hyvesbeheerder/s? ? LAAT HYVES BESTAAN A.U.B.

 56. ja geef onze hyve terug ik ben ongedaan verdrietig we vallen uit mekaar moet je een ander site op zoeken om je hyve vrien terug vinden is heel erg

 57. Ik word er echt depri van dat hyves weg gaat,
  Ik zit er al heel lang op en er staan zelfs nog kleuter tekeningen van mij op…
  Ten tweedde wordt het nooit hetzelfde als facebook, of twitter.
  Ik heb hier een grote groep vrienden gemaakt, die ik zonder hyves nooit wist te vinden..
  En in al die jaren dat ik trouw op hyves zat, heb ik nooit zo'n zielig spelletje gedaan.
  Hyves was voor mij vrienden maken, foto's delen met andere roleplayers en zelfs meeten.
  Als dit wordt afgepakt, alleen omdat ze te weinig geld hebben moeten we daar iets tegen doen.

  Als we met z'n allen samenwerken, kunnen we hyves misschien nog helpen om te blijven wat het was,
  En niet om zo'n zielige game site te worden die toch niet gebruikt wordt, zodat ze vervolgens nog blutter kunnen worden.

  Ik wil dit niet, en er zijn nog veel meer mensen die hier geen zin in hebben.

 58. fijn dat ze zo ineens hyves stoppen kwam er de laatste tijd wat minder op ivm privezaken wil dus weer een x op hyves gaan om een paar leuke foto's er af te halen voor een fotoalbum van mijn kinderen…. WEG foto's mijn geboortefoto's van mijn kinderen mijn overleden schoonmoeder en zo nog vele dierbare foto's weg en nooit meer terug te krijgen nou HYVES BEDANKT VOOR MOOIE MOMENTEN UIT MIJN LEVEN GEWOON TE WISSEN

 59. Zorg dat Hyves terugkomt en laat beter personeel komen want er loopt wat rond die ik na heb kunnen trekken en die mensen zou ik nog niet eens te woord staan, wat een ongemanierde mensen en die worden zo aangenomen.

  Nu snap ik waarom dit een spellensite is geworden, om dit soort lui aan te nemen.

Comments are closed.

Dit artikel is 46.569 keer gelezen