Deze week op Reddit: enge tornado’s, waarom ik de volgende keer claustrofobisch word in de IKEA en coole sneeuw.

Enge tornado’s

Een van de grote voordelen van het dagelijks actief zijn op een Amerikaanse nieuwssite waar de gebruikers zelf voor de content zorgen, is dat je vaak als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws. Terwijl ik op nu.nl maar twee (twee!) berichtjes voorbij heb zien komen over de verwoestende tornado’s van de afgelopen week in de Verenigde Staten, werd op Reddit vrijwel iedere minuut een nieuwe foto, ervaring of film geplaatst. Bijvoorbeeld van dit gordijn, dat op miraculeuze wijze tussen plafond en muur terechtgekomen is (of nou ja, eigenlijk niet zo miraculeus, de tornado was zo sterk dat hij ‘t plafond even heeft opgelicht, ik noem mezelf de nieuwe Einstein). Of dit tranentrekkende verhaal van de man die zijn hond levend tussen het puin terugvond. Of dit duidelijke beeld van de route die een van de tornado’s heeft afgelegd.

Ik herhaal: maar twee nieuwsitems op nu.nl. TWEE!

Claustrofobisch in de IKEA

De IKEA is best leuk. Vooral als je er ook echt iets van nodig hebt. Of als je trek hebt in lekkere gehaktballetjes met saus. Ikzelf was altijd dol op de ‘kijk wat je kan doen met maar 50m2!’-huisjes, omdat je echt even door zo’n huisje kon lopen. Ik heb mijn vorige zin bewust in de verleden tijd geschreven, omdat die lol nu over is. Nooit meer ga ik ooit nog in die ‘leuke’ huisjes. Niet na het zien van dit afschrikwekkende filmpje. Hel op aarde.

Momentje – ik ben even mijn toilet aan het knuffelen terwijl ik al liggend in de foetushouding niet aan mijn claustrofobie probeer te denken.

Plaatje van de week

2FQoxFC

Yes? You needed toiletpaper? I go to toilet with you?

Coole sneeuw

Men neme een goedkope camera, een zoomlens, een houten plank en flink wat duct tape en je hebt bijna genoeg materiaal voor een heerlijk foute horrorfilm. Of je gebruikt de materialen om zelf een soort van camera in elkaar te zetten waarmee je vervolgens supergave shots maakt van sneeuw. Dankzij deze foto’s ben ik anders naar sneeuw gaan kijken. We weten namelijk allemaal dat de sneeuw er weer aan komt (Ontken het maar niet! Ik heb het weken geprobeerd, des te harder was de klap toen ik de eerste natte sneeuw zag vallen…) en dus moeten we er eigenlijk even positief naar proberen te kijken. Dankzij de foto’s vind ik sneeuw wel wat mooier. Niet minder kut, overigens.

Tot slot

Ideetje voor de spits, de uitkomst voor iedereen met een hond, leuk voor je hoogtevrees en een gave USB-stick.

Oh ja, P.S.: wij Nederlanders stonden afgelopen week weer op de front page. Maar het ging over bierdrinkende zwervers, wat het toch wat minder interessant maakt. Doei!

0 Shares:
Dit artikel is 4.203 keer gelezen