Mannen shoppen maar liefst twee keer zo vaak online onder werktijd als vrouwen. In eerste instantie herken ik mijzelf absoluut niet in deze conclusie uit een onderzoek van kortingscode.nl.

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.047 online shoppers en levert, voor mij, een aantal opvallende conclusies.

Shoppen onder werktijd ongepast en vervelend

De meerderheid van de vrouwelijke werknemers vindt het ongepast en vervelend als hun collega onder werktijd shopt. Wij nuchtere mannen lijken daar minder problemen mee te hebben.

Groter plichtsbesef

Het lijkt erop dat vrouwen een groter plichtsbesef hebben en zich niet prettig voelen bij het online shoppen in de tijd van de baas.

Wat vaak vergeten wordt is dat online shoppen niet alleen draait om het kopen van kleding. Want als het om elektronica, gadgets, gereedschap, eten en reizen gaat dan zijn de mannen baas.

Met  name jongeren maken zich schuldig

Die jeugd van tegenwoordig… die shopt lekker online onder werktijd. Bijna de helft zegt zich weleens online te oriënteren en/of een product te kopen onder werktijd.

Onder jongeren wordt het vaker als normaal gezien om onder werktijd op zoek te gaan naar producten. Onder ouderen heerst een ander moraal. De helft van de ondervraagden vindt online shoppen op het werk ongepast. Van de jongeren is slechts een derde het hiermee eens.

Een tiende van de online shoppers maakt het helemaal bont

Zij laten hun aankoop namelijk weleens op hun werkplek bezorgen. Ook hier is het weer de jeugd. Voornamelijk onder de jongeren is dit populair. Oudere shoppers laten de bestelling het liefst thuis bezorgen.

Dat relatief weinig mensen hun bestelling op het werk laten bezorgen, zou kunnen komen omdat ze het vervelend vinden dat collega’s kunnen zien wat zij besteld hebben.

Ik kan me er toch in vinden

Sinds ik voor mezelf werk doe ik al het online shoppen onder werktijd. Ook al mijn bestellingen laat ik op mijn werkplek bezorgen. Maar dat komt misschien doordat ik vanuit huis werk.

Het hele onderzoek kun je op de website van Kortingscode.nl vinden.

0 Shares:
1 comment
  1. Aha, kijk! "Oriënteert of koopt u weleens online producten onder werktijd?" Die vraag is natuurlijk wetenschappelijk onverkoopbaar, laat staan taalkundig. Maar hierdoor wordt het wel ineens duidelijk waarom de man zegeviert, want als ik naar mijzelf kijk check ik toch regelmatig Coolblue.nl en andere electronica gerelateerde websites onder werktijd. Maar echt kopen? Nee dat niet!

Comments are closed.

Dit artikel is 7.666 keer gelezen