Kinderen zitten te veel op hun smartphone en zijn te weinig in de natuur, lezen we weer eens in de krant. De nieuwe app ‘Los in ‘t bos’ combineert juist die techniek met de natuur. Kinderen gaat met de mobiel naar buiten, rennen en ervaren de natuur.

Nieuwe media, bewegen en de natuur

Los in ‘t bos is een educatieve app voor basisschoolkinderen van groep 6 t/m 8. De achterliggende gedachte is een combinatie bieden van nieuwe media, bewegen en de natuur.  Kinderen spelen de game buiten op een smartphone of tablet. De app maakt gebruik van Augmented Reality en zet een virtuele laag bovenop de werkelijkheid. Kinderen zien tijdens het spel op hun scherm gewoon de omgeving, maar ook de dieren waarvoor ze moeten zorgen. Er zijn vier levels in het spel. De boswachter geeft opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren. Het is leuk, de kinderen leren meer over de natuur, en ze moeten bewegen. Ze zien de dieren groeien en als er brand uitbreekt in het bos moeten ze dat natuurlijk meteen blussen. Ook ligt er een stroper op de loer. Als de kinderen klaar zijn dan kunnen ze een eigen virtuele boom planten, bijvoorbeeld in de tuin of op het schoolplein. De volgende keer zien ze die boom weer op die plek op het scherm. Dus na binnen op de bank gamen is de volgende stap: los in ‘t bos met je smartphone. En de app werkt ook prima in het park, op de hei of op het groene schoolplein.

Vuur in 't bos                                                    Dieren los in 't bos

Natuur en mediawijsheid

De combinatie natuur, ict en mediawijsheid is niet toevallig: Los in ‘t Bos is een gezamenlijk product van Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting NatuurWijs, mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net.

Downloaden

Los in ‘t bos is gratis, zowel voor Android smartphones, als voor iPhones.

Tip

Een volle accu is handig bij deze app, zet de GPS uit als de kinderen klaar zijn en neem je WakaWaka mee om je mobiel weer op te laden. Wil je meer apps in de natuur gebruiken? Ga dan wandelen, fietsen of varen met Natuurmonumenten.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iOS? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 8.005 keer gelezen