KNWTR-app: gewoon lekker water van hier!

Drink jij al kraanwater in je favoriete kroeg of restaurant? Of doe je mee aan de plastic afvalberg? Nederlands kraanwater smaakt prima en is veel goedkoper dan een flesje bronwater. In welk restaurant of café krijg je zonder problemen een karaf water op tafel? En waar doen ze er moeilijk over? Met de KRNWTR-app weet je dat meteen!


Weet jij hoeveel plastic flesjes dagelijks in Nederland in de prullenbak verdwijnen? Dat zijn er 500.000. Een groot deel daarvan zijn bronwaterflesjes. Gewoon kraanwater drinken is een makkelijke manier om iets voor het milieu te doen, en het is ook goed voor je portemonnee. Want waarom zouden we bronwater uit Frankrijk, België of Italië importeren als we zelf prima kraanwater hebben?

KRNWTR-app

Gewoon water van hier

Een glas water bij je koffie, je wijn of je diner, dat is toch heel normaal? Helaas niet. In veel restaurants en cafés schenken ze alleen bronwater.  Zomaar twee voorbeelden van 42bis-leden. Tijdens een gezellig etentje bij Quatfass in Amsterdam vroeg ik om een karaf water bij het eten. En bij het volgende gerecht kwam ook zonder problemen het kraanwater naast onze glazen wijn te staan. Een ander 42bis-lid bestelde in haar favoriete kroeg in Utrecht steeds een glas water bij haar rum-cola. Dat leverde haar geïrriteerde blikken van de ene ober op en toen ze het bij een andere ober bestelde, haalde de eerste ober het van haar tafel weg. Beide reviews vind je in de KRNWTR-app terug.

Water review met een app

KRNWTR-app-3-stappenplan

Wil jij ook gewoon kraanwater kunnen drinken in de Nederlandse horeca? Gebruik dan de KRNWTR-app. Kijk of die kroeg bij je om de hoek ook kraanwater naast je betaalde drankje serveert en laat een review achter als een restaurant een karaf water op je tafel zet. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat kraanwater drinken heel normaal wordt.

Downloaden

De KRNWTR-app  is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.


Geschreven door