Online video’s kijken met je kind is best leuk. Alleen is jouw kleintje dol op herhaling. En is na 20 keer ‘Brandweerman Sam’ de lol er voor jou als ouder echt wel af.  Het grote boze YouTube is echter nog niet geschikt om door jouw kleintje besurft te worden zonder toezicht. Wat doe je dan? Vanaf vandaag is er een oplossing: KinderTube.nl

Je moet even door het retrodesign heen kijken (of gewoon heel snel naar beneden scrollen). Dan zie je direct waar de website om draait: heel veel kinderfilmpjes. Inmiddels zo’n 3.000, allemaal gecontroleerd op kindvriendelijkheid. Er wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van tekst en worden categorieën en kinderfilmpjes via een plaatje afgebeeld. Kinderen kunnen zelf op een plaatje klikken om een kinderfilmpje af te spelen. De website werkt ook op devices met een touch screen, zoals een tablet of smartphone. Wel zo makkelijk, want dan is er geen muis meer nodig.

troetelbeertjesPeuters, kleuters. schoolgaande kinderen en… ouders!

De website is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor schoolgaande kinderen die al kunnen lezen en schrijven is er een zoekveld waar kinderen zelf kinderfilmpjes kunnen zoeken en afspelen. En jawel, ook met de ouders is rekening gehouden. Naast de moderne tekenfilms, is ook het jeugdsentiment van vroegûh te bekijken. De Fabeltjeskrant, Pieter Post, BoesBoes, de Troetelbeertjes en zelfs….Vrouwtje Theelepel!

Kanttekening

Het enige nadeel is dat de meeste filmpjes toch van YouTube komen. En door te klikken op het icoontje rechtsonderaan het filmpje, kan je kind alsnog op YouTube terechtkomen. Het eerste wat ze zien is dan wel een uitgebreide afspeellijst met nog meer kinderfilmpjes, maar 100% safe is het natuurlijk nog niet.

 

 

0 Shares:
2 comments
  1. De man Jeroen Bouten die achter Kindertube zit perst andere websites af door ze te bedreigen met geldboetes als ze niet naar hem luisteren. Zelf las ik dit op een forum gathering.tweakers. Je weet nooit wat de hele waarheid is, maar dit soort berichten zijn vaak nog maar het topje van een ijsberg weet ik uit ervaring

  2. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, grappig dat ik dus niet de enige ben…. Ik ging googlen op Flexhosting BV en ervaringen, kwam uiteindelijk uit op Kindertube en zag toen deze post staan. Deze gast spoort inderdaad van geen kant. Pas op met die man!

Comments are closed.

Dit artikel is 10.315 keer gelezen