Google heeft Earth en Maps al eerder gebruikt om verhalen te vertellen tijdens Veterans Day. Deze verhalen ging over de soldaten die vochten voor het land. Google heeft nu een tool beschikbaar gemaakt, zodat iedereen dit soort verhalen kan maken.

Met Tour Builder kun je eenvoudig een zogenaamde Tour maken in Google Earth. Het verhaal is een combinatie van landkaarten, teksten, foto’s en video’s.

Google Tour Builder

Het maken van een Tour is simpel. Je kiest een naam, een foto en een beschrijving. Vervolgens zoek je het begin van jouw verhaal en plaatst een placemark. Van daaruit kies je de volgende plaatsen die je verrijkt met foto’s, video’s en tekst.

Fantastisch voor het onderwijs

De inspiratie voor de tool komt van het werken met veteranen, maar Google heeft ook wel door dat deze tool veel meer potentie heeft. In het onderwijs bijvoorbeeld.

Voorbeeld Tours

Wil je inspiratie opdoen en zien wat er mogelijk is met Tour Builder? Dan kun je het best Google Earth downloaden en door de gallerij bladeren. In de blogpost van Google over Tour Builder kun je ook voorbeelden zien waarvoor je alleen een Google Earth plugin nodig hebt.

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.197 keer gelezen