Deze zomer heeft Google Helpouts geïntroduceerd. Dit is een uitbreiding van Hangouts, de communicatiedienst van Google. Met deze uitbreiding lanceert Google een online videodienst waar mensen hulp kunnen krijgen van professionals met uiteenlopende vakgebieden.

Vraag en aanbod wordt online samengebracht door middel van video dus. Ik ben enthousiast!

Google Helpouts

Ik zie het al helemaal voor me

Jij loopt vast op een probleem. Je hebt echt alles al geprobeerd. #dtv op Twitter geeft geen fatsoenlijke antwoorden, Facebook levert alleen maar flauwe Bitstrips op en LinkedIn is overdag zo goed als dood. Een kleine search op Google Helpouts vertelt je dat ik beschikbaar ben en (niet helemaal toevallig) expert ben als het gaat om het probleem waar jij mee zit. Achter de schermen heb ik aangegeven dat mijn hulp €2 per minuut kost en daar ga jij mee akkoord. Via een videostream luister ik naar jouw probleem en help ik je.

Ideaal toch?

Ik kan lekker in mijn joggingbroek achter mijn computer blijven zitten en jij hoeft ook niet van je plek af te komen. Samen lossen wij het fileprobleem op en als klap op de vuurpijl is jouw probleem ook opgelost. Je voelt een “maar” komen? Klopt. In Nederland zit Helpouts nog verstopt achter een invitation code.

Kapers op de kust

Dat Helpouts nog niet beschikbaar is in Nederland is alleen maar goed nieuws voor de Nederlands startup 24sessions. Dit platform is in tegenstelling tot Google Helpouts al beschikbaar in Nederland en de rest van de wereld. Een ander groot verschil is dat 24sessions zich richt op zakelijk advies en dat Google zich voornamelijk richt op consumentenproblemen zoals je fietsband plakken. Aldus Rutger Teunissen, CEO van 24sessions.

 

0 Shares:
3 comments
  1. Bedankt voor de vermelding Martijn! Als bedankje kan ik jou en jullie lezers 10% korting op de eerste betaalde sessie aanbieden als je code 'WS13' invoert nadat je je hebt aangemeld op 24sessions punt com.

Comments are closed.

Dit artikel is 6.985 keer gelezen