Ik zeur al een tijdje om een nachtlampje. Nee nee, niet omdat ik bang ben dat er monsters onder mijn bed leven, maar wel omdat ik in elk geval één keer per nacht eruit moet om naar het toilet te gaan. En dat is in het pikkedonker best lastig kan ik je vertellen. Toen ik de Boon Glo nachtlamp mocht uitproberen was ik dan ook erg blij. Niet zomaar een nachtlampje, maar een soort toorts die je de weg kan wijzen.

Hoe werkt het?

De Boon Glo nachtlamp is dus een lamp die eruit ziet alsof het ontworpen is door iemand uit de jaren ’50. Je weet wel, het beeld dat mensen uit de jaren ’50 van de toekomst hadden. De Boon Glo heeft drie uitstulpsels met daarop elk één balletje. Dat balletje is dus de grap van de lamp. Die kun je er namelijk uithalen en als je het even hebt opgeladen door de lamp aan te zetten, dan blijven ze ook licht geven wanneer je ze uit de lamp haalt.

Op de Boon Glo zit een switch waarmee je de lampjes van kleur kunt doen veranderen. Van zachtgroen tot knalrood via lichtgelig en ook  nog blauw en meer schakeringen. En er is een stand waarmee de lamp continu van kleur blijft verwisselen.

 

boonglo2

 

Waarom hebbuh?

Ik zag mezelf dus al om 3 uur ‘s nachts met zo’n balletje richting toilet gaan. Dat kan natuurlijk wel, maar echt helpen doet het minimale licht dat het balletje geeft niet.

boonglo3
De boon glo-ballen helemaal opgeladen. Net boven de linker zie je een witte veeg, dat is mijn kat.
Boon glo met Nicolai
Hier zie je hoe dicht mijn kat erop zit. Door de flits zie je overigens de kleur niet meer.

Daarnaast heb ik de lichtgevende balletjes op mijn katten uitgeprobeerd, maar ze vonden ze maar minimaal interessant. Waarom je het dan wel wilt hebben? Nou, ik verwacht dat het voor kinderen wel leuk is. Toen ik zelf klein was vond ik het altijd doodeng in het donker (ik keek teveel horrorfilms, dank je oma!). Het fijne van de Boon Glo is dat je het op kunt laden en de balletjes dicht in de buurt kunt leggen om wat licht te brengen in het donker. En dat zonder dat de hele kamer felverlicht is.

De Boon Glo ís natuurlijk ook daarvoor bedoeld: als nachtlampje. Mijn idee dat ik er als een soort Indiana Jones mee op pad kon, was gedoemd te mislukken. Maar na een stevige nachtmerrie ben ik nu erg blij met mijn Boon Glo.

Ook voor studenten is de Boon Glo (net als de lava-lamp) leuk. Een speels uiterlijk, gecombineerd met de lichtgevende ballen, maken de nachtlamp een leuke toevoeging aan het interieur, maarrrr ook een aanrader voor op een goede studentenfuif (zeggen jonge mensen dat nog?). Vooral de stand waarbij de lamp steeds in een andere kleur licht geeft komt hier van pas.

httpv://youtu.be/zJh_yKF_cjI

Wat kost het?

Je kunt de Boon Glo bestellen bij Megagadgets, voor € 79,95

Wow-factor

Die hangt een beetje af van wat je ervan verwacht. Verwacht je rond te lopen met ronde felverlichte toortsen? Dan is de wow-factor 2,5 van de 5 sterren. Verwacht je een speelse lamp die je zowel door nachtmerries als door feesten heen kan loodsen? Dan is de wow-factor 4 van de 5 sterren.

Review policy

0 Shares:
Dit artikel is 6.104 keer gelezen