Pas maar op dat Terminator je binnenkort niet opzoekt. VS en China ontwikkelen momenteel killer-robots om mensen te kunnen doden op basis van een computerprogramma. Een lobbygroep eist daarom dat de VN deze vechtersbaas stopt. 

Fundamentele vraag

ban-killer-robots-1

“Regeringen moeten zich een fundamentele vraag stellen. Is het niet fout dat een machine bepaalt waar en wanneer iemand sterft?”, zegt professor Noel Sharkey. Met een internationale campagne ‘Stop Killer Robots’ wil hij samen met mensenrechtenorganisaties deze real life terminators een halt toeroepen. Hiervoor doet hij een beroep op de VN dat nu in Genève overlegt over inzet van conventionele wapens.

Drones

Alle grootmachten gebruiken zo’n  mechanische moordmachine onder mitsen en maren.  Israel ligt -net als vele andere militaire ontwikkelingen – voorop. Zij is zelfs de grootste exporteur op dit gebied. Bekendst voorbeeld hiervan zijn de drones die Israel samen met VS inzet in de oorlog tegen terrorisme. Alles is nog in ontwikkeling en T-1000’s en T-2000’s zijn voorlopig nog niet aan de orde.

Dus eerlijk is eerlijk, voorlopig staat er nog gelukkig geen terminator aan je achterdeur.

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.609 keer gelezen