De Zweedse startup met de naam ‘Wonder Technology Solutions (WTS)’ heeft op 20 oktober jl. zijn ‘Trax GPS Tracker‘ voor kinderen en huisdieren gelanceerd. Met een chip kun je je kinderen voortaan moeiteloos vinden. Ik denk direct terug aan de dierentuin Blijdorp waar we het zoontje van een vriendin kwijt waren. Hij zat – natuurlijk – in het enorme klimrek, maar we hadden in de tussentijd de hele dierentuin uitgekamd. En wat te denken van drukke stranddagen en dat je kind zelf gaat plassen en jouw handdoekje niet meer kan vinden? Wat een uitkomst is zo’n chip dan. 

Van tuigje naar chip

kid_keeper_harnas_hetrietje_babyshop_vleermuisje_1

In feite is de chip de moderne uitvoering van het tuigje. Met een tuigje heeft een kind echter geen bewegingsvrijheid en met de ‘opgeklipte’ chip wel. De chip werkt via GPS en is gekoppeld aan een App. Je krijgt een signaal als je kind buiten een bepaald gebied komt, of een bepaalde snelheid overschrijdt. Dat laatste zal bedoeld zijn voor huisdieren, je kunt de chip namelijk ook gebruiken voor grote honden. Voor kleine huisdieren is de chip te groot en je cavia moet je dus gewoon zelf in de gaten houden.

Innovatief?

Trax_Assy_iPhone5_800x606_largeDe chip kost $219 en na twee jaar ga je ook een maandelijks bedrag betalen voor gebruikte data. Vanaf november 2013 wordt de chip naar 30 landen verscheept, in 2014 komen er meer landen bij. Het principe is niet helemaal nieuw: in 2011 werd de ‘Tagg Pet Tracker’ gelanceerd voor verloren huisdieren en er is ook een GPS horloge, de ‘Leo wristwatch‘. Trax (ze gebruiken deze naam meer dan WTS) is naar eigen zeggen wel de kleinste. Wat ik verder erg interessant vind is dat ze crowdfunding gebruikt hebben om hun project te realiseren.

Crowdfunding

Trax maakte zeer succesvol gebruik van het bedrijf Kickstarter. Omdat ik een groot crowfunding fan ben een korte toelichting. Kickstarter  heeft een focus op creatieve projecten die mede gerealiseerd worden door donateurs. Kickstarter werkt met een alles of niets principe; geld wordt alleen uitgekeerd als je je gestelde doelen haalt en 44% van de projecten lukt dat. Gulle gevers krijgen geen percentage van uiteindelijk te maken winst, maar vaak wordt wel een creatieve tegenprestatie geleverd zoals een deel van een kunstwerk als de expositie afgelopen is. Echt mooi, kijk hier voor meer projecten. Kickstarter zelf krijgt overigens wel 5% van de funding als die wordt uitgekeerd. Trax was succesvol, drie dagen voor het einde van de funding hadden ze hun doelstellingen al gehaald. Het geeft voor mij ook aan dat het product dus door een breed publiek gedragen wordt.

Screen Shot 2013-10-30 at 2.36.52 PM

Kopen?

Trax heeft een mooi product gelanceerd. Het is redelijk geprijsd en absoluut handig. Voor kinderen, grote honden EN ontrouwe partners (maar die verzin ik er gewoon even bij, daar wordt niet mee geadverteerd). Natuurlijk moet je altijd ongeveer weten waar iedereen uithangt, maar voor de drukke stranddagen, feesten en een dagje weg is de chip absoluut een uitkomst.

0 Shares:
5 comments
  1. En je schaamt je echt niet om deze smerige propaganda on-line te zetten? Bizar….

  2. Neem gelijk zelf ook een chip, dan weten je kind, je man ,je baas, en mark rutte ook meteen waar je de hele dag uithangt. Succes!

  3. Die slapende zieltjes……daar zit bijna heel nederland vol mee……nog zo een: http://chipjekind.nl/. Alleen deze is raar, adres klopt niet en postcode ook niet…….vreemde praktijken……

Comments are closed.

Dit artikel is 10.762 keer gelezen