Fotobewerkingsprogramma’s (3x woordwaarde) zijn er natuurlijk genoeg om de gracht mee te dempen. Maar de laatste versie van Snapseed heeft iets bijzonders; een nieuwe manier om HDR te gebruiken, om zo je foto’s mooier te maken.

Betere Foto’s

De nieuwste versie van Snapseed heeft wat zij hun HDR Scape filter noemen. Deze werkt niet zoals andere HDR filters door de felheid van pixels te bepalen, maar door te kijken naar het contrast aan de randen van de pixels. Volgens Snapseed zou dit realistischere plaatjes moeten opleveren.

Voor wie het niet weet; HDR staat voor High Dynamic Range en simpel gezegd worden er bij deze technologie verschillende foto’s gemaakt, bij verschillende belichtingen. Deze worden later tot één plaatje gecombineerd. Het idee is dat je zo meer detail met betere kleuren kunt vastleggen zonder overbelichte foto’s of te donkere stukken.

Naast deze nieuwe HDR filter heeft Snapseed ook een hele bak aan standaard filters, waarmee je je foto’s eruit kunt laten zien alsof ze in de janen ’50 door je opa gemaakt zijn.

Snapseed

Downloaden

Snapseed is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 4.337 keer gelezen