Google ontwikkelt een techniek waarmee we content op onze smartphone praktisch op elk scherm kunnen projecteren. Het project draagt de naam “Open Project” en de onderzoekers verwachten dat dit de standaard gaat worden als het gaat om het delen van content tussen smartphones en andere schermen.

Het is niet voor het eerst dat Google bezig is met het delen van content tussen schermen. De laatste ontwikkeling is natuurlijk de Chromecast geweest, maar ook de oudere YouTube Remote en Chrome to Phone Extension zijn ontwikkeld om content te delen.

Google Open Project

De “Open Project” techniek maakt onder andere gebruik van de camera om te bepalen waar te projecteren. Je laadt een QR code in de browser op het projectiescherm. Deze scan je met je smartphone en vervolgens kun je projecteren op het scherm. Een techniek die er veelbelovend uitziet op het filmpje hieronder.

Voor nu nog een proof of concept, maar met Google weet je natuurlijk nooit.

 

0 Shares:
2 comments
  1. Dat lijkt me erg interessant, zeker als men dit ook gaat verplaatsen naar TV's kan het erg interessant worden.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.181 keer gelezen