Google heeft de herkenning van handschrift uitgebreid in Gmail en Google Docs. Ook zonder touchscreen kun je nu gebruik maken van deze functionaliteit. Daarnaast is het aantal ondersteunde talen uitgebreid.

Als je liever schrijft dan typt kun je je hart op met deze update. De input anders dan via touchscreen is toegevoegd. Ook herkennen Gmail en Google Docs nu flinke lijst talen in handschriften.

Ook zonder touchscreen

Je kunt gebruik maken van je muis, trackpad als je geen touchscreen hebt. Als jouw device wel een touchscreen heeft kun je schrijven met je vinger of met een stylus.  Zelf vind ik het prettig om gebruik te maken van een stylus, maar dat zal waarschijnlijk liggen aan het formaat van mijn vingers.

Taalondersteuning van handschriftherkenning

Handschriftherkenning in Google Docs wordt nu ondersteund met meer dan 20 talen. In Gmail zelfs door 50 talen. Vreemd dat dat verschil zo groot is, aangezien het beide Google producten zijn.

Handschriftherkenning activeren

Activeren van deze nieuwe functionaliteit doe je door de input tools te activeren en te kiezen voor een taal die handschriftherkenning ondersteunt. De stappen die je moet doorlopen vind je op het Google Help Forum. Kun je het icoontje niet vinden? Dan kan het zijn dat de functionaliteit bij jou nog niet uitgerold is.

Bron: Google Drive Blog

0 Shares:
Dit artikel is 4.321 keer gelezen