Om de woningmarkt een duwtje in de rug te geven heeft het kabinet op Prinsjesdag enkele maatregelen aangekondigd. Een van de belangrijkste is, dat je vanaf 2014  €100.000 ,- belastingvrij kan schenken, als het geld tenminste in aankoop of verbouwing van een huis gestoken wordt. Ook is het vertrouwen in de woningmarkt iets toegenomen. Positief nieuws!

Ik hoop dat deze goede berichten helpen om mijn  business, een bed and breakfast op Bonaire (Caribisch Nederland), te verkopen. Op dit moment staat mijn B&B te koop bij een makelaar. Maar dat betekent niet dat ik lui achterover lig te wachten. Nee , ik heb besloten om de makelaar een handje te helpen en eerste hulp te bieden. Ik had geen ervaring met  ‘online huizenverkoop’, maar toch levert mijn hulp (virtuele) bezichtingen op.

Dit is deel vier en tevens het laatste deel uit mijn serie van vier artikelen over mijn online verkoopavontuur. Lees ook deel 1, deel 2 en deel 3.

Verkocht… heel eventjes maar!

bed and breakfast Bonaire te koopNee, helaas is mijn B&B nog niet verkocht. Maar het scheelde niet veel, want er was een heuse koper. Prijs was akkoord, voorwaarden akkoord. Maar uiteindelijk zette de koper zijn avontuur toch niet door. Het is ook niet niks om huis en haard in Nederland te verlaten en een nieuwe business op te zetten, ver over zee in een andere cultuur.

Toch kun je je aardig voorbereiden op een vertrek naar Bonaire. Ook online. Er zijn tal van sites waar je informatie kunt krijgen. Kijk maar eens op Bonaire Best Living of Beautiful Bonaire. En op de site Bonaire.nu vind je het laatste nieuws over Bonaire.

5000 bezoekers op ‘open huis’

Mijn eerste hulp aan de makelaar is tot heden zeer geslaagd geweest. In mijn eerste artikel schreef ik dat een eigen site onontbeerlijk is. En dat klopte. Ik moest wel wat puzzelen en peinzen over de domeinnaam, en hoe een fotopresentatie er vooral niet uit moet zien of juist wel, zodat ik elke dag ‘open huis’ had. Deze aanpak leverde heel veel online aandacht op. Veel meer dan de reguliere aanpak van de makelaar en dat bevestigt de makelaar zelf ook. In 6 maanden tijd 5000 bezoekers op de site en 2800 mensen die het filmpje hebben bekeken, tientallen emails met de vraag om meer informatie en een handjevol live bezoeken.

De banner op nieuwssite Bonaire.nu, de video en de facebookpagina hebben het meeste verkeer opgeleverd. En niet te vergeten mijn serie van vier gastblogs op 42bis. Twitter stelde teleur en leverde nauwelijks reacties op.

Mijn eerste hulp actie aan de makelaar zorgde dus heel veel bezoekers. Het heeft nog geen koper opgeleverd, maar…..

Het goud hou ik zelf!

bed and breakfast Bonaire te koopZoals ik in mijn vorige artikelen al heb geschreven, vertelde de vorige eigenaar van de bed and breakfast dat er een schat zou liggen. Onbetaalbaar groot zou hij zijn. En ja: ik heb de schat gevonden. Om hem te vinden moest ik wel het pand eerst te koop zetten. Want dankzij het bouwen van de website, en de social media campagne, ontdekte ik opeens een pracht van een appartementencomplexje en leerde ik het eiland Bonaire echt kennen. Inderdaad onbetaalbaar!

De mooiste zonsondergangen van de hele wereld, schitterende uitzichten, altijd die heerlijke zon, de vriendelijke mensen en een heerlijk vrij leven: dat vind je echt nergens anders ter wereld. Zelfs het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw reisde naar duikersparadijs Bonaire voor opnames.

Mijn eerste hulp actie aan de makelaar kan dan wel geslaagd zijn, maar was misschien helemaal niet nodig, want ….. ik blijf hier misschien wel wonen!

0 Shares:
1 comment
 1. Ziet er goed en mooi uit maar is het nog te koop.
  Wij komen as vrijdag naar Bonaire en als het nog te koop is willen we graag komen kijken en eventueel meer informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Pietro Vittali
  0683215697
  p.vittali@me.com

Comments are closed.

Dit artikel is 7.404 keer gelezen