Hashtags zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan Twittergebruikers. Inmiddels werken ze in Google+, Facebook, Instagram en andere sociale netwerken. Google gaat nu echter een stapje verder en maakt berichten met hashtags ook vindbaar via Google Search.

Uiteraard hebben berichten met #keywords die zijn geplaatst op Google+ een streepje voor. Deze worden in de rechterzijkolom naast de andere zoekresultaten getoond. Geanimeerd, want het is niet de bedoeling dat je ze over het hoofd ziet. Om de concurrentie niet helemaal buiten te sluiten, staat er in het klein en onderaan, ook een linkje waarmee je op Twitter en Facebook naar berichten kunt zoeken.

Google.com en Google.ca eerst

Wil je zien hoe dit werkt, zorg dan dat je zoekt via de Amerikaanse of Canadese versie van Google. In de Nederlandse versie krijg je wel wat zoekresultaten met een hashtag te zien, maar (nog) geen Google+ posts. Overigens worden alleen openbare berichten in de zoekresultaten meegenomen.

obamacare hashtag

Hashtags en Google+, of je nu wil of niet

Google vindt dat hashtags nuttig zijn om de online conversaties rondom specifieke onderwerpen te vinden. Ze voegen dan ook automatisch hashtags toe aan veel berichten, waardoor je over vrijwel elk onderwerp wel wat Google+ posts vinden. De aanpassing lijkt opnieuw een mooie incentive voor contentmakers om Google+ te gaan gebruiken. De vraag is alleen of het op de contentlezers eenzelfde postieve uitwerking heeft. Of doet dat er eigenlijk helemaal niet toe en is het gewoon wachten op het moment dat je zonder Google+, niet meer kunt googelen?

 

 

0 Shares:
2 comments
  1. Ik weet het niet hoor… ik snap de hashtags op Facebook al niet en waarschijnlijk ook niet die op Google+ maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de kwaliteit van de hashtags. Op welk moment doet een hashtag er toe? bij nieuwsevenementen denk ik?

    En mijn ervaring is dat op Facebook, en ook op Google+ juist 'echte' nieuwsberichten worden gepost met iets erbij geschreven in de trant van "oh wat erg!"

    Maar ik vrees het met je: dat je binnenkort helemaal niet meer kan zoeken zonder Google+

Comments are closed.

Dit artikel is 6.017 keer gelezen