Jouw telefoon is natuurlijk net zo krachtig als een PC van een paar jaar geleden. Maar soms heb je net dat ene bestandje of programma nodig wat niet op je telefoon werkt. Dan is het via Remote Deskop op je telefoon je PC besturen een uitkomst.

Met één app klaar

Er zijn al redelijk wat Third party  oplossingen om van een afstandje je PC over te nemen, maar nu komt Microsof ook met een app die dit zonder extra software mogelijk maakt. Het punt is namelijk dat je om gebruik te kunnen maken van de externe controle over je desktop, je ook altijd een programma op je desktop moet installeren. Met de Microsoft app is dat niet nodig, mits je de juist versie van Windows hebt. Zo werkt de app niet samen met de gewone versie van Windows 8, maar wel met de Pro variant; een prijzige upgrade.

Maar als jouw smaak van Windows Remote Desktop ondersteunt, kun je na wat te hebben gepuzzeld met de instellingen overal waar je internet hebt bij je desktop. De app ondersteunt multitouch gebaren en zorgt er ook nog eens voor niet te veel data te gebruiken.

Heb je niet de juiste versie van Windows of geen zin in het gepiel met al die instellingen, dan kan ik je Teamviewer van harte aanbevelen.

RemoteDesktop1 RemoteDesktop2 RemoteDesktop3

Downloaden

Remote Desktop is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
2 comments
  1. Er bestaat ook remote desktop voor Appel zit iin office voor Mac, ben wel bang dat het niet werkt dan dit is alleen met Windows8 begrijp ik?

    1. Er is een RDP-client voor Apple. die werkt prima, alleen niet met een VPN (althans, daar heb ik hem niet voor aan de praat gekregen).

Comments are closed.

Dit artikel is 4.141 keer gelezen