Van de 10 Nederlanders van 12 jaar en ouder die internet gebruiken zitten er 7 op social media. Dit zegt een onderzoek van het CBS over het social media gebruik in 2012. Populaire netwerken zijn Facebook en Twitter. Vrijwel alle jongeren zijn hierop te vinden. Nederland is daarmee een koploper binnen de Europese Unie.

De jeugd van tegenwoordig…

Daar is 93% van actief op social media. Dat geldt voor de Nederlanders tussen de 12 en 18 jaar. Van onze landgenoten tussen de 18 en 25 jaar is zelfs 98% actief op social media. Als we verder kijken naar de percentages dan zien we – kan ook geen echte verrassing zijn –  dat het gebruik van social media erg leeftijdsafhankelijk is. 87% van de internetgebruikers tussen de 25 en 35 jaar maakt gebruik van social media en als jouw opa of oma op internet zit dan is er 18% kans dat ze ook actief zijn op social media.

3907g1

Nederland koploper van Europese Unie

De meeste recente cijfers van het social media gebruik in Europa is uit 2011. Nederland vormt samen met Denemarken en Zweden de top 3 van de Europese Unie met het grootste aandeel social media gebruikers. Het gemiddelde aandeel in Europa zit op 40%. Nederland zit daar met een aandeel van ruim 60% ver boven. Onze buurlanden Belgie en Duitsland zitten net boven het gemiddelde.3907g2

Bron: CBS

0 Shares:
Dit artikel is 5.634 keer gelezen