Na ’40 is het nieuwe 30′ blijkt stoffig het nieuwe hip. Wie had ooit gedacht dat een archief, van welke aard ook, leuke spullen via het web zou verkopen? Ik niet in ieder geval. En toch lees ik in dit persbericht van 27 augustus 2013 dat Het Historisch Archief  een heuse webshop is gestart met vintage tijdschriften, authentieke kranten en nostalgische cadeaus.

Verloren?

De krant van de geboortedag van je kind lag toch op een hele handige plek? Of heb je deze speciale editie tijdens een verhuizing per ongeluk weggegooid of toch gebruikt voor de caviabak? Niet getreurd, je kunt een krant bestellen in de webwinkel van Het Historisch Archief: rememory.nl. Daarnaast kun je er allerlei andere hebbedingetjes scoren.

De webshop

Het Historisch Archief zit in Harderwijk, kom ik achter tijdens mijn zoektocht naar hun officiële website. Tijdens die zoektocht kom ik overigens nog veel meer archieven met websites tegen (zoals deze van het ANP met prachtige foto’s) waarop je naar hartelust terug in de tijd kunt ‘browsen’. Grappig, ik had geen idee dat er inmiddels zoveel historie online te vinden is. Rememory is de eerste webshop van een Nederlands archief, staat in het persbericht. Ze zijn in ieder geval de enige die ik kon vinden én hebben een enorm aanbod.

Hebbedingetjes

Wie heeft op Pinterest recent NIET gezocht op vintage? Dat bedoel ik. We vinden het allemaal geinig, full7096659we ‘pinnen’ het en nu kun je zelfs zo’n leuk ‘Van Nelle’ of ‘Droste’ bord voor bijvoorbeeld in de keuken bestellen. Ze hebben zelfs een aparte site met vintage damestijdschriften: ‘Libellebestellen‘. Kleine minpuntjes: de items zijn vrij prijzig en de vraag is hoe houdbaar deze vintage is als het zo massaal wordt geproduceerd. Desalniettemin leuk, bijvoorbeeld voor een verjaardag (ik denk gelijk aan mijn moeder), dus neem een kijkje.

0 Shares:
Dit artikel is 5.695 keer gelezen