“Houd deuren en ramen gesloten en check uw twitter-account.” Als het aan Twitter ligt wordt dit op termijn de instructie bij rampen. De dienst rolt vandaag een nieuwe service, genaamd Twitter Alerts uit.

Met Twitter alerts kun je je aanmelden voor noodberichten van officiële instanties tijdens rampen en noodgevallen of “andere momenten wanneer er geen andere communicatie mogelijk is.”

LifeLine

De dienst is een verlenging van een het project LifeLine, een dienst die Japanners helpt om tijdens een crisis noodhulp te vinden van officiële accounts op Twitter. Volgens het blog van de microdienst zijn zij vanaf dat moment van start gegaan om dit soort hulp ook wereldwijd beschikbaar te maken.

Voor Twitter Alerts moet je je zelf aanmelden, waarop je push-berichten van aangesloten diensten ontvangt via Twitter, op het moment dat dat nodig is.

Op weg naar wereldwijd

Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar in Amerika, Japan en Korea, maar Twitter streeft ernaar NGO’s en instituten wereldwijd toegang te geven.

Organisaties die interesse hebben kunnen in dit artikel meer lezen over hoe de dienst werkt en wat de voorwaarden zijn voor participatie.

Bron: TechCrunch

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.418 keer gelezen