Tijdens de IFA, een van de grootste electronikabeurzen ter wereld, heeft Sony twee cameralenzen gepresenteerd die je kunt koppelen aan je mobiele telefoon. Deze lenzen geven gebruikers van smartphones een uitbreiding op hun camera-optie.

Wat is het en hoe werkt het?

De QX10 en QX100 zijn losse lenzen die je aan je telefoon koppelt voor je een foto maakt.

Bekijk de introductiefilm van Sony om precies te zien hoe het werkt en hoe blij deze jongeman in het filmpje is met de nieuwe ontwikkeling.

Wat is het verschil tussen de QX10 en 100?

De QX10 biedt tien keer optische zoom en de QX100 beschikt over een Carl Zeiss lens voor de beste beeldkwaliteit. Beide lenzen beschikken over een Bionzprocessor, wifi, high-speed autofocus, optical steady shot en een geavanceerde CMOS beeldcensor. Ze kunnen gemakkelijk op alle smartphones worden bevestigd. De lenzen hechten zich magnetisch aan je telefoon. De beide QX’en maken via nfc verbinding, als dit door je smartphone wordt ondersteund, anders verloopt de verbinding via Wifi.

Wanneer kan je ze kopen?

Eind september 2013 komt de QX10 op de markt voor zo’n € 200,-. De QX100 wordt een stukje duurder, zo’n € 450,-.

Wordt het een hit?

Ik ben benieuwd of dit een grote hit wordt. De meeste mensen zijn gewend om foto’s te maken met hun mobieltje en vinden de kwaliteit prima. Je hoeft ook geen wifiverbinding te hebben om nu een foto te maken en het is een stuk sneller om even een foto te maken zonder eerst een lens te moeten activeren lijkt mij. Wat denken jullie, gaat dit een nieuwe hype worden of wordt het puur ontwikkeld voor een nichemarkt?

0 Shares:
Dit artikel is 8.440 keer gelezen