Je ziet ze weleens op events: Twitter Fountains. Wat ik niet vaak zie is de combinatie van tweets en foto’s, terwijl dát juist tot de verbeelding spreekt.

Social Walls (of Fountains) is een handige manier om meer interactie te krijgen met eventbezoekers. Met zo’n wall kun je laten zien wat er elders op het event plaatsvindt en kun je bezoekers daar naar toe trekken. Maar het is ook geschikt om verslag te doen van de leukste momenten, om bezoekersvragen publiekelijk te beantwoorden en zelfs om direct in te spelen op klachten of suggesties.

Wil jij ook een Social Wall inzetten op een evenement? Ik heb twee tools met elkaar vergeleken. Dit zijn tools die de content geanimeerd voorbij laat komen.

Eventstagr.am

eventstagram

De naam zegt het al, Eventstagr.am richt zich vooral op Instagramfoto’s voor evenementen. Voor de kleinere budgetten is er een gratis versie en een pakket voor € 38,-. Bij deze pakketten staat je stream maar maximaal zes uur online en zie je het logo van Eventstagr.am. Wil je de stream langer live hebben en customizen, dan zijn daar duurdere pakketten voor.

De tool werkt op zich prima en de stream ziet er goed uit, maar als we kijken naar de gratis versie of het goedkoopste pakket, dan zijn de mogelijkheden wel erg beperkt. Zo kun je geen selectie maken van de foto’s die je in de stream wilt hebben. Voor evenementen is het juist fijn als er een moderatorfunctie op zit. Nog een minpunt is dat je alleen foto’s kunt ophalen vanaf het moment dat je de tool aanzet. Foto’s van de voorbereidingen kun je helaas niet laten zien.

Het is daarnaast  jammer dat Eventstagr.am zich volledig focust op Instagram en op evenementen. Je kunt dus geen tweets tonen, zelfs de foto-omschrijving van Instagram kun je niet toevoegen. Een gemiste kans wat mij betreft. Wat wel leuk is, is dat instagramvideo’s automatisch afgespeeld worden. Kortom; afhankelijk van je wensen, eisen en budget kan dit best een prima tool zijn om eens uit te proberen.

Zoomph

zoomph

Zoomph is mijn favoriet. Hoewel je qua opmaak van de feed weinig mogelijkheden hebt, is het verder een handige tool. Het mooie van Zoomph is dat je tekst én foto’s kunt laten zien vanuit Twitter, Facebook en Instagram. Ook de prijs valt mee: € 15,- per maand voor het goedkoopste pakket.

In Zoomph kun je een eigen titel aan de stream geven en een logo toevoegen. Echter verdwijnt het logo half achter de foto’s als je de foto’s groter laat afbeelden op het scherm. Een onnodig slordigheidje, maar dat mag de pret niet drukken.

Op basis van de opgegeven zoekwoorden, hashtags en personen haal je de berichten en foto’s op. Je kunt de verzamelde content automatisch laten plaatsen, maar heb je liever controle op wat er op het scherm eindigt, dan zit er een goed werkende moderator feature bij. Per item kun jij (of toegevoegde users) bepalen of je die aan je stream wilt toevoegen. Je kunt ook aangeven dat je de berichten van bepaalde personen automatisch goedkeurt.

Ook zitten er nog wat handige extra’s bij, zoals verschillende widgets en het maken van een poll. Met de poll kun je eerst een vraag stellen en laten verschijnen in je feed. Door middel van hashtags kunnen mensen de vraag beantwoorden. Deze tool heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik vind dit de beste tool die ik tot nu toe heb gezien.

Meer tools

Andere tools die hetzelfde bieden, maar die ik nog niet heb uitgeprobeerd, zijn SocialWally
en LiveWall. Ik ben benieuwd of er nog andere sites zijn die ik over het hoofd heb gezien. Als jij nog tips hebt, hoor ik het graag!

0 Shares:
4 comments
  1. Leuk artikel! Heb een linkje bijgevoegd van onze LiveWall in actie tijdens een show van Kensington waar inderdaad zowel foto's, video's en berichten afgewisseld worden van alle sociale kanalen.

    Link Kensington: http://youtu.be/ge0PExlMil8

  2. Great article, Samira. We are honored to be your favorite! Just a quick tip, our displays are meant to be at full screen, which will solve the issue you have with logos. Our next update has all of our displays in responsive design as well, which will alleviate this when you are not in full screen, or on your smart phone or tablet device! Stay tuned for our social hubs, they are going to change the game!

Comments are closed.

Dit artikel is 12.495 keer gelezen