Mike Rowe geeft een interessante lezing bij Ted. Waarom worden we continu geconfronteerd met media die ons vertellen hoe fijn het is om minder te hoeven werken, om meer vrije tijd te hebben? Hard werken is misschien zo slecht nog niet…

Ik vind het een interessante benadering; het overgrote deel van de beroepsbevolking is voornamelijk gefocust op het leven buiten het werk. Zij “werken om te leven” zoals dat genoemd wordt. Niks mis mee, maar waarom richten we ons niet op producten of mogelijkheden om de werktijd (nog) aangenamer te maken? We zijn er nu eenmaal behoorlijk wat uren aanwezig, dus waarom altijd die focus op vrije tijd?

Passie

Passie voor je werk, dat klinkt toch geweldig? Maar in de Dirty Jobs waar Mike zich voor leent, is geen sprake van passie. Wiens passie is het om poep te scheppen, of iedere dag je leven te wagen voor je werk? Niemand wil dat! En dat is nu net de sleutel tot succes: de bedrijfseigenaren die Mike leert kennen in Dirty Jobs gingen niet mee met de massa, maar deden juist datgene wat niemand wil doen. En de meeste zijn er (soms letterlijk) stinkend rijk mee geworden!

Mike zette mij in ieder geval aan het denken, ik ben benieuwd naar jullie mening over onderstaande lezing. Watch and learn.

0 Shares:
Dit artikel is 5.556 keer gelezen