En dan valt mijn oog op een krantenkop: Justdelete.me Daar wil ik wel meer van weten! Het roept direct allerlei vragen op. Delete me? Waarom…wat…wie. Lezen en wat nader onderzoek brengt me naar een – wel erg – handige en overzichtelijke website.

Het is absoluut niet eenvoudig je af te melden bij verschillende webservices. Aanmelden is simpel maar afmelden ho maar. De simpele deleteknop ontbreekt in veel gevallen. En als die mogelijkheid al bestaat, dan is het vaak een ingewikkeld zoekplaatje. Justdelete.me brengt orde in deze chaos en bied je de helpende hand.

just-delete-me

Kleurcodes

De website geeft met verschillende kleurcodes aan hoe makkelijk of moeilijk (soms zelfs onmogelijk!) het afmelden voor een webservice is.

  • Green: vrij simpel
  • Yellow: iets meer moeite doen
  • Red: kan niet volledig verwijderd worden zonder hulp van de klantenservice
  • Black: kan niet verwijderd worden

Wat blijkt, afmelden voor Facebook, LinkedIn en Whatsapp is redelijk eenvoudig. Je hoeft maar een paar extra stappen te nemen. Om je account bij Skype op te heffen, is het nodig contact op te nemen met de klantenservice. Daarentegen is afmelden voor Pinterest en YouTube onmogelijk.

Overweldigend succes

Ontwikkelaar Lewis schrijft in zijn weblog en op Twitter van een overweldigend succes. Gehoopt op een paar honderd bezoekers, kreeg hij er binnen 24 uur al duizenden. Bezoekers komen uit meer dan 70 landen en hij schrijft dat zelfs Apple hem 1 keer heeft bezocht. Je wordt van harte uitgenodigd zelf webdiensten toe te voegen via GitHub!

Heb jij ervaring met hardnekkige accounts die maar niet te verwijderen zijn? Is het je gelukt? en hoe? Of bleek het uiteindelijk een onmogelijke lijdensweg te zijn? Laat het ons weten!

 

0 Shares:
Dit artikel is 7.233 keer gelezen